Noutăți

Cei mai neobișnuiți LUPI: înoată peste 10 km și vânează pești și fructe de mare… Galerie FOTO

  •  
  •  
  •  

Spre deosebire de alte exemplare care trăiesc în adâncul continentului, lupii de coastă din Insulei Vancouver trăiesc mai mult în ocean decât pe uscat. Chris Darimont, director al Fundației Raincoast Conservation, a studiat stilul de viață neobișnuit al acestor carnivore de aproape două decenii. Acesta susține că populația de lupi din Vancouver este diferită de cea continentală.

“Știm din studiile ADN-ului că acești lupi sunt diferiți din punct de vedere genetic față de rudele lor continentale. Au un comportament distinct, înoată de la o insulă la alta, trăiesc ca niște animale de apă. Sunt și diferiți din punct de vedere morfologic – sunt mai mici fizic decât cei de pe continent”, a declarat Chris Darimont.

Circa 90% din mâncarea acestor lupi vine direct din ocean, aceștia consumând somon, fructe de mare și plancton. Pe lângă faptul că au modele de hrană distincte, lupii de mare sunt, de asemenea, înotători excelenți, cei mai mulți fiind capabili să înoate și 10-12 km în largul arhipelagului.

swimming-sea-wolves-pacific-coast-canada-ian-mcallister-10 swimming-sea-wolves-pacific-coast-canada-ian-mcallister-4 swimming-sea-wolves-pacific-coast-canada-ian-mcallister-11 swimming-sea-wolves-pacific-coast-canada-ian-mcallister-9 swimming-sea-wolves-pacific-coast-canada-ian-mcallister-1 swimming-sea-wolves-pacific-coast-canada-ian-mcallister-5 swimming-sea-wolves-pacific-coast-canada-ian-mcallister-3

sursa: http://news.nationalgeographic.com/2016/08/sea-oceans-wolves-animals-science/

sursa: http://www.boredpanda.com/swimming-sea-wolves-pacific-coast-canada-ian-mcallister/

traducere și adaptare: Radu Ungureanu


Cunoaşte Lumea --> Prima pagină


  •  
  •  
  •  

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii