Noutăți

Cea mai scumpă construcție din lume va fi făcută în Marea Britanie

O nouă centrală nucleară, a cărei construcție va începe în următoarea perioadă în Marea Britanie, este considerată a fi cea mai scumpă clădire făcută de om vreodată. Conform Greenpeace, centrala propusă în Hinckley, Somerset, va costa 24 de miliarde de lire sterline, cu 6 miliarde mai mult decât se estima inițial. Centrala va costa de 18 ori mai mult decât Burj Khalifa, cea mai înaltă clădire din lume, dar și de aproape de cinci ori mai mult decât Large Hadron Collider, acceleratorul de particule de lângă Geneva.

Văzând costurile, profesor de politică energetică Steve Thomas de la Universitatea din Greenwich, a declarat că aceste costuri ascund cu siguranță măsuri speciale de securitate: “Centralele nucleare sunt cele mai complicate construcții de pe Pământ. Costul lor a avut mereu de-a lungul istoriei o tendință de creștere, odată cu progresul tehnologiei și a măsurilor de securitate pentru prevenirea de accidente”.

Costurile acestei centrale sunt mult mai ridicate și decât a unor construcții istorice. Potrivit comparației celor de la Metro.co.uk, experții estimează că dacă omenirea s-ar apuca să reconstruiească Marea Piramidă din Giza , făcută acum 4500 de ani, ar trebui să cheltuie sub 1 miliard de lire. În timp ce centrala Hinckley ar putea fi cea mai scumpă construcție de pe Pământ, ea nu este, cu siguranță, cea mai scumpă din Sistemul nostru Solar. Această onoare îi revine Stației Spațiale Internaționale, a cărei costuri au fost de aproximativ 77.6 miliarde de lire sterline.

sursa: metro.co.uk

traducere și adaptare: Radu Ungureanu


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii