Noutăți

Cea mai mare sculptură din lemn de Sequoia din lume este… Leul Oriental. Statuia a fost realizată în trei ani, de către 20 de meșteri!

Într-un mare oraș din centrul Chinei este expusă una dintre cele mai impresionante sculpturi realizate în lemn de pe mapamond. Este impresionantă prin aspect, dar și prin dimensiuni! Sculptura, numită Leul Oriental a fost obținută dintr-un singur trunchi de copac. Imensul buștean uscat de arbore Sequoia a fost cioplit vreme de trei ani, pentru rezultatul pe care astăzi îl admiră o mulțime de turiști, cu uimire.

Uriașa sculptură din lemn a fost realizată în Myanmar iar după isprăvirea sa a fost transportată, cale de 5000 de kilometri, până la destinație, într-o piață aflată în orașul Wuhan (Uhan), provincia Hubei. La gigantica operă de artă au lucrat 20 de sculptori, sub coordonarea lui Dengding Rui Yao.

f

b

Leul Oriental are 14,5 metri lungime, 5 metri înălțime și aproape 4 metri lățime. În cultura tradițională chineză, leul are, în calitate de simbol, o deosebită importanță. Ca simbol, a fost importat de către vechii chinezi din India, odată cu budismul. Leul era perceput ca ocrotitor în plan spiritual, sculpturile ce reprezentau maiestuosul animal fiind instalate la porțile palatelor, inclusiv în Orașul Interzis (Palatul Imperial) din Beijing.

e

d

c

g

Sursa: www.boredpanda.com

Text: Tomi Tohaneanu


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii