Noutăți

Cea mai mare aeronavă din lume a făcut primul zbor de test

După mulți ani de muncă, cea mai mare aeronavă din lume s-a ridicat de la sol în Marea Britanie. Numită Airlander, aceasta este o combinație între un aeroplan și un dirijabil. Aparatul de zbor a fost inițial dezvoltat de armata Statelor Unite ale Americii, însă proiectul a fost abandonat în 2012 din lipsă de fonduri. Preluat acum de compania britanică Hybrid Air Vehicles, proiectul a fost reluat și testat cu succes în această săptămână.

Airlander are o autonomie de zbor de 14 zile și poate atinge viteze de circa 145 km/h. Se poate înălța la o altitudine de 6.000 de metri, cu o încărcătură de 10 tone. Aparatul folosește heliu, circa 1,3 milioane de metri cubi, suficient pentru a umple 15 săli uriașe de spectacole. Are o lungime de 92 de metri, o înălțime de 26 de metri și o lățime de 43 metri.

Construcția lui Airlander a costat în jur de 80 de milioane de lire sterline. Are patru motoare, două în față și două în spate, iar primele zboruri comerciale și de agrement cu pasageri vor începe de anul viitor. O noutate cu care vrea Airlander să cucerească lumea este și faptul că poate decola vertical, similar unui elicopter, ceea ce îl face foarte eficient, neavând nevoie de piste.

aeronava3 aeronava2 aeronava

Traducerea și adaptarea: Radu Ungureanu

sursa: dailymail.co.uk


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii