Noutăți

Cea mai “înaltă” telegondolă din România se inaugurează joi, 11 februarie

Gondola Carp este cea mai nouă și cea mai “înaltă” din țară. A fost construită la Sinaia și leagă cota 1.000 de cota 2.000. La ora actuală este singura instalație pe cablu care ajunge la cea mai mare altitudine din țară, 2.050 metri. Are 42 de gondole a câte opt locuri, o capacitate de transport de 1.500 de persoane pe oră și un traseu cu o lungime de 2.000 de metri.

Un alt lucru inedit este și faptul că “în zona Valea cu Brazi ajunge la cea mai mare înălțime față de sol înregistrată de o astfel de instalație, 120 m și este construită pe cel mai abrupt segment de transport pe cablu – 45 de grade la primii trei piloni.” (wall-street.ro)

Schiorii vor beneficia acum de un bilet la tarif unic pentru Gondola Sinaia, tronsoanele 1.000-1.400 și 1.400-2.000 și Telescaunul Soarelui. Gondola face parte din sistemul de Transport Urban Sinaia.

194558_articol
Proiectul a fost anunțat în 2013 iar lucrările propriuzise au început în 2015. A fost un proiect mixt la care au lucrat companii din România, Italia și Austria, o investiție totală de 9 milioane de euro. Denumirea gondolei a fost dată de numele celui mai greu traseu de schi din zonă: “Carpul“ care, pe Fața Mare, este inclinat la 43 de grade.

“Este cea mai performantă instalație de transport pe cablu din România, unind cele doua zone schiabile ale orașului Sinaia – Cota 1.400 și Cota 2.000. Turiștii români și străini se vor bucura să afle de lansarea skipass-ului unic care, la prețul de 140 de lei, le oferă acces la 25 de km de pârtii și la cele mai performante trei instalații din România: tronsoanele 1.000-1.400 și 1.400-2.000 ale Gondolei Sinaia și Telescaunul Soarelui”, a declarat Bogdan Fălcescu, director general Transport Urban Sinaia.

Inaugurarea oficială a telegondolei are loc joi 11 februarie, începând cu ora 10:00.

În Sinaia vin anual, în timpul sezonului de schi, circa 150.000 de turiști, dintre care 30% sunt străini. După finalizarea proiectelor și investițiilor în domeniul turistic, Sinaia are toate șansele să devină stațiunea numărul unu de schi din România.

“Este ultima piesă de legătură pentru un domeniu schiabil integrat, ultimul pas către un skipass unic, care va oferi acces către toate pârtiile de schi ale orașului nostru. În anul 2007 a fost construită prima instalație publică a orașului: Telegondola Sinaia. În anul 2011 am extins domeniul schiabil prin deschiderea celui mai modern telescaun din Bucegi, în Valea Soarelui. Iar joi inaugurăm tronsonul 1400-2000 al Gondolei Sinaia, cea mai modernă instalație pe cablu din țară și singura situată la o altitudine de 2000 de metri. Toate aceste investiții sunt publice, iar instalațiile menționate mai sus sunt administrate și deținute de oraș. Sper ca ele să rămână ale sinăienilor pentru totdeauna. Din acest moment orașul nostru deține unul dintre cele mai competitive domenii schiabile din țară!” a declarat Vlad Oprea, Primarul oraşului Sinaia.

telegondola-gondolaReportaj de Mădălina Corina Diaconu

Surse: ziardebusteni.ro, wall-street.ro, ph-oline.ro


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii