Noutăți

Cea mai înaltă statuie din lume – Vairocana Buddha – are 128 de metri înălțime. Foto și video

Cea mai înaltă statuie din lume este considerată a fi cea care îl  reprezintă pe Vairocana Buddha, din China. A fost construită între 1997 – 2002,  are circa 128 metri înălțime și cântărește peste 1000 de tone.

vairocana 1

Vairocana este unul dintre Cei Cinci Buddha ai Înțelepciunii. El mai este numit și Buddha al Adevărului absolut, mai ales în cultura populară a Asiei de Est. Este văzut ca o reîncarnare a primului Buddha, identificat cu soarele, ca centru al Universul.

vairocana 3

ASCULTĂ:
Banner Radio bun
http://frecventa-sufletului.ro/

Este venerat în mod deosebit în nordul Chinei, în grupările budiste ale școlii Yogacara. Conform legendei sanscrite, Vairocana ar fi fost un mare învățat care trăia în India în secolul al VIII-lea î.Hr. Uneori, este identificat cu faimosul călugăr japonez Kūkai (774-835 d.Hr) fondatorul sectei Shingon, după ce a vizitat și s-a instruit în China. De asemenea, este unul dintre cei mai importanți Buddha, fiind considerat în cele mai multe grupări budiste ca fiind Buddha Suprem.

Vairocana Buddha,

Statuia este amplasată în cadrul Templului Izvorului din localitatea Khatakan Taung. Construcția a costat aproximativ 55 de milioane de dolari și printre materialele folosite se numără și 100 de kg de aur. Pentru a ajunge lângă statuie, trebuie parcurse două rânduri de scări, fiecare cu 365 de trepte.

Traducerea și adaptarea: Radu Ungureanu

sursa:springtemplebuddha.com

sursa: terrific-top.com

sursa:wikipedia.org


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

1 Comment on Cea mai înaltă statuie din lume – Vairocana Buddha – are 128 de metri înălțime. Foto și video

  1. Tot în China se află şi cea mai mare reprezentare naturală a unui Buddha în picioare, de 147 m. Este o stâncă ce formează un spectacol rar, „muntele este un Buddha şi Buddha este un munte”, iar din profil arată ca o statuie a lui Ksitigarbha. Aflată în Hanhgzou, în Daci Mountains sau Daci Rock (Rock of Great Mercy), este cunoscută mai mult pentru templul suspendat, construit asemenea unui cuib, pe stâncă, la înălţime, Daciyan Temple. Numele sunt desigur, doar coincidenţe.

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii