Noutăți

Cea mai înaltă clădire din Europa va fi finalizată în anul 2018

Zgârie-norul de 87 etaje de pe malul Golfului Finlandei, din orașul Sankt Petersburg – Rusia, va deveni, de îndată ce va fi finalizat, cea mai înaltă clădire din Europa. Complexul de birouri va fi sediul oficial al companiei Gazprom Neft și se va întinde pe o suprafață de 140.000 de metri pătrați. Inițial, grandiosul proiect, care va ajunge la 463 de metri, trebuia construit în centrul vechi al orașului Sankt Petersburg, însă după nenumărate dezbateri publice din cauza inesteticii arhitecturale a clădirii față de restul zonei istorice, proiectul a fost mutat.

cladire

Complexul va conține, pe lângă clădirea de birouri, un centru sportiv, un institut de științe și un hotel de 4 stele. Hotelul va fi amplasat în partea de sud a complexului, lângă turnul principal. Va avea 200 de camere, o serie de săli de conferințe, un planetariu, un centru medical și un amfiteatru. Arhitecții au inclus în proiectul turnului o serie de sisteme care să ducă la o economie de energie în timpul iernilor dure și prelungite din Rusia. Costul total al complexului va fi de 200 de miliarde de dolari și va fi gata cel mai târziu la finele anului 2018.

lafrara laft2
În prezent, cea mai înaltă clădire din Europa se află tot în Rusia. Mercury City Tower se află în cartierul de business Moscow International Business Center (MIBC) din Moscova, are 339 metri înălțime, 75 de etaje și 5 niveluri subterane. Rușii se laudă cu faptul că această construcție nu este doar cea mai înaltă, ci și prima clădire complet ecologică din Europa. Apa provenită din ploi sau ninsori este colectată și utilizată după ce este filtrată, iar 75% din spațiul de lucru din interiorul clădirii beneficiază de lumină naturală. Clădirea a fost inaugurată în 2013.

cladire2

sursa:  lakhta.center/en/

sursa: skyscrapercity.com

traducere și adaptare: Radu Ungureanu


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

1 Comment on Cea mai înaltă clădire din Europa va fi finalizată în anul 2018

  1. Corect este “zgarie-nori” chiar daca vorbim de o singura cladire… un zgarie-nori.

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii