Noutăți

Ce sunt acele puncte translucide care apar uneori în câmpul nostru vizual și care dispar când ne concentrăm pe ele? Oamenii de știință explică

Dacă ați observat vreodată niște forme asemănătoare unor ațe sau puncte translucide în câmpul dvs vizual, care dispar în momentul în care ne concentrăm asupra lor, nu ar trebui să ne facem prea multe griji, nu sunt paraziți în ochi, ne liniștesc oamenii de știință. Numite muscae volitantes, care în latină s-ar traduce “muște zburătoare”, aceste obiecte „plutitoare” sunt create în interiorul ochiului dvs. în circumstanțe foarte specifice. Așa cum explică cei de la sciencealert, sunt obiecte mici care intră în interiorul ochiului nostru. Nu sunt materiale străine, ci bucăți ale corpului care se rup, cum ar fi mici porțiuni de țesut, celule roșii din sânge sau proteine care ajung pentru o scurtă perioadă de timp în interiorul ochiului, între retină și lentilă.

Aceste mici obiecte se vor mișca oriunde se va deplasa globul ocular și ar putea chiar să “se lovească” de laturi, pe măsură ce vă aruncați câmpul vizual de la o parte la alta, încercând să le prindeți. Dacă doriți să obțineți o privire mai bună asupra „plutitorilor”, încercați să găsiți un fundal uniform pentru a le vedea, cum ar fi un ecran de computer gol sau un cer clar.

 

sursa: https://www.sciencealert.com/what-are-those-floaty-things-in-your-eye-science-explains

traducere și adaptare: Radu Ungureanu


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii