Noutăți

Ce percepție au românii despre viață? Un studiu internațional

Un studiu realizat la nivel mondial de organizația “Studiul Valorilor Omenirii”, referitor la Percepția despre Viață, plasează România pe locul 10, cu “cei mai numeroși participanți care afirmă că cei mai mulți oameni încearcă să se folosească de ei.” Întrebarea la care au răspuns cei selectați în studiu, a fost: “Crezi că majoritatea oamenilor încearcă să profite de tine?” Răspunsul afirmativ al majorității celor intervievați, a dus la ipoteza că țara noastră figurează printre popoarele cele mai “paranoice” din lume.

Pe primul loc s-a clasat Marocul, apoi micul stat Burkina Faso. A urmat pe locul trei Serbia și Bulgaria pe locul patru. Pe listă au urmat țări precum Etiopia, Cipru, Polonia, Trinidad și Tobago și Iran.

paranoia-poem
Răspunsul negativ de genul „În niciun caz”, a dus la un clasament opus, țările cele mai încrezătoare în sine fiind Vietnam, Rwanda, Norvegia, Suedia, China, Elveția, Taiwan, Olanda, Finlanda și Coreea de Sud. Interesant este că SUA se află la jumătatea clasamentului, și se pare că americanii și-au pierdut încrederea în oamenii din jurul lor cu precădere după anul 2013, când Edward Snowden a dezvăluit publicului larg cum toate convorbirile telefonice ale americanilor sunt interceptate de NASA.

20110216-deepak-chopra-worrying-ways-1-300x205
Dsr ce înseamnă de fapt “paranoia” și cum ar trebui să înțelegem acest termen?

“Termenul paranoia a fost folosit pentru a descrie o boală mentală în care o gândire delirantă este singura sau cea mai importantă caracteristică. Conceptul a fost descris de către Heinroth, apărut în anul 1818 și provine din limba greacă. În tentativa sa originală de a clasifica bolile mentale, psihiatrul german Emil Kraepelin a folosit termenul paranoia pură pentru a descrie o condiție unde era prezent delirul, dar fără o deteriorare aparentă a capacității intelectuale și fără alte caracteristici ale dementia praecox, boala redenumită mai apoi schizofrenie. Notabil, în definiția sa, gândul nu trebuia să fie persecutor pentru a fi clasificat ca paranoic, deci orice gând delirant putea fi clasificat ca fiind paranoic. De exemplu, o persoană care are gândul delirant că este o figură religioasă importantă ar fi clasificată de Kraepelin ca suferind de ‘paranoia pură’. Chiar și în prezent, un delir nu trebuie să aibă ca și caracteristici suspiciunea sau frica pentru a fi clasificat ca fiind paranoic. O persoană, ar putea fi diagnosticată cu schizofrenie paranoică fără un delir de persecuție, prin simplul fapt că delirul se referă la ei însăși, cum ar fi gândul că ar fi un agent SRI sau un membru cunoscut al familiei regale.”

Să fie acest studiu unul care să ne pună pe gânduri și să credem într-adevăr că românii ar avea nevoie de ajutor la nivel psihic? Sau întregul demers așa numit științific face parte dintr-o campanie de descreditare a unor țări, un proces de manipulare a unor mase de oameni?!

worried-young-woman1
Traducere și adaptare Mădălina Corina Diaconu

Surse: Zero Hedge, money.ro, Abcnews.com


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

2 Comments on Ce percepție au românii despre viață? Un studiu internațional

  1. Lol… Deci daca noi muncim toata viata pentru nimic si avem dezvaluit in fata noastra pe acei profitori..care o cam dau pe fatza….suntem la categoria paranoici, atunci cand refuzam ignoranta prostului. Munca de jurnalist a lui Eminescu trebuie explorata de intreg poporul care se afla interesat… El explica mai bine decat orice om din zilele noastre, magariile europeene, nu degeaba a fost ucis.

  2. Sigur, suntem la categoria paranoici fiindca inca dormim pe noi traind sub un sistem roman de societate a lumii, ‘divide et impera’, iar in subconstient recunoastem asta la nivel subtil dar nu spunem lucruirilor pe fata, asemeni unui breaz treaz. Alt sistem eronat de gandire adoptat este ‘selectia naturala’, in opozitie cu un sistem academic ca ‘viata optima pentru oricine’. IMAO, in general, traim ca o fiara intr-un mediu artificial, adica mai rau ca o fiara.

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii