Noutăți

Ce pățesc conducătorii auto chinezi care sunt prinși că folosesc faza lungă când nu trebuie, orbindu-i pe ceilalți șoferi aflați în trafic

Orice șofer care a avut de condus pe timpul nopții a putut experimenta pe pielea sa cât de periculos este să fii orbit de farurile mașinilor de pe sens opus. Dincolo de pedepsele codului rutier, în China, conducătorii auto care folosesc faza lungă când nu trebuie, orbindu-i pe ceilalți șoferi aflați în trafic, sunt supuși unui tratament inedit. De la 1 noiembrie, dincolo de amenda de 300 de yuani (44 de dolari), aceștia sunt opriți de poliție, așezați în fața mașinii la o distanță de doar 4-5 metri și obligați să privească în direcția farurilor aflate pe faza lungă timp de 60 de secunde.

Inițiativa acestei pedepse neobișnuite a fost încercată pentru prima dată de poliția din Shenzen în 2014, când oamenii legii au primit o mulțime de critici, mai multe ONG-uri susținând că măsura este una abuzivă și împotriva drepturilor omului. Reprezentații poliției au extins măsura și în alte zone ale țării susținând că vederea oamenilor nu este de fapt pusă în pericol, minutul în care cei prinși sunt supuși unei lumini atât de puternice nu le afectează sănătatea ochilor, dar e posibil să îi facă pe aceștia să se gândească de două ori înainte de a mai încalca legislația rutieră.

Departamentul de Poliție din Shenzen este unul dintre cele mai populare din China. Acesta este faimos pentru inițiativele sale neobișnuite care, în trecut, au inclus printre altele dirijarea traficului pietonal, montarea polițiștilor falși pe autostradă sau purtarea de bastoane-sabie.

high-beam-punishment2-600x449 high-beam-punishment3-600x400

sursa: odditycentral.com

Traducerea și adptarea: Radu Ungureanu


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii