Cunoaste lumea

Noutăți

Ce obicei alimentar frecvent îmbătrâneşte creierul, conform unui nou studiu

  •  
  •  
  •  

Faptul că zahărul, alimentele prăjite şi procesate sunt dăunătoare sănătăţii ne-a fost spus în nenumărate rânduri de către nutriţionişti. Însă, un studiu recent evidenţiază pericolele asociate obiceiului de a consuma aceste produse.

Studiul, publicat în luna ianuarie în „Alzheimerʼs&Dementia: The Journal of the Alzheimerʼs Association” arată pericole serioase pentru sănătate asociate cu acest obicei – care poate de fapt anula beneficiile apreciatei diete mediteraneene.

Studiul a urmărit efectul alimentelor din „dieta occidentală” la adulţii vârstnici. Acestea includ alimente prăjite, dulciuri, carne roşie şi procesată, lactate grase.

Respectarea strictă a unei diete mediteraneene constând în legume, fructe, cereale integrale, peşte, ulei de măsline, nuci, seminţe, zarzavaturi şi limitând celelalte alimente face creierul să fie cu 5,8 ani mai tânăr, au spus oamenii de ştiinţă.

Alte studii au arătat că prăjelile, carnea roşie şi procesată, consumul de cereale diverse sunt asociate cu inflamaţie mai mare şi declin cognitiv mai rapid la vârste mai avansate, potrivit Adevărul.


Cunoaşte Lumea --> Prima pagină


  •  
  •  
  •  

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii