Noutăți

Ce este terapia prin stimulare mentală alternativă cu lumini și sunete

Aud frecvent în jurul meu că nu ne folosim creierul la capacitate maximă, ceea ce se traduce, de fapt, printr-o lipsă acută de sincronizare a celor două emisfere (emisfera stângă și emisfera dreaptă). Puțini știu însă că dezechilibrul dintre cele două emisfere predispune la anxietate, depresie și, în general, la o sănătate mintală precară. Și la rezultate mult sub potențialul nostru   real.

Ce roluri îndeplinesc emisferele cerebrale

Înainte de a îți arăta cum îți poți sincroniza cele două emisfere (prin folosirea tehnologiei de stimulare prin lumini și sunete) și care sunt beneficiile incredibile pentru sănătate, am să explic cu ce este responsabilă fiecare emisferă a creierului.

Creierul are două emisfere, stânga și dreapta. Majoritatea oamenilor folosesc, în mod preponderent, o emisferă în defavoarea celeilalte, creându-se astfel un dezechilibru între cele două. Și cum știm deja… orice nu este folosit și întreținut se degradează.

Potrivit cercetătorilor de la EOC Institute, numeroase studii electroencefalografice (EEG) au arătat că cei mai mari filosofi, gânditori, inventatori și artiști ai umanității s-au folosit de ambele emisfere ale creierului. Așadar, pentru a performa este necesar să ne ajutăm de ambele emisfere ale creierului, stimulându-le în mod constant și atingând cât mai des starea de sincronie.

Caracteristicile emisferei cerebrale stângi

·        Gândire analitică

 • Limbaj, scriere
 • Logică
 • Rațiune
 • Știință, matematică
 • Precizie
 • Detalii
 • Spirit organizatoric
 • Gândire critică

Caracteristicile emisferei drepte

 • Intuitiv
 • Spirit filosofic
 • Spiritual
 • Creativ
 • Imaginativ
 • Sensibil
 • Artistic
 • În căutarea sensului profund al vieții
 • Apreciază viața
 • Aventuros
 • Atent
 • Atent la simbolistică și la imagini
 • Înzestrat cu percepție spațială
 • Optimist

Cum funcționează stimularea alternativă stânga-dreaptă prin lumini și sunete

Unul dintre cele mai eficiente moduri de echilibrare a emisferelor cerebrale este cel prin folosirea stimulării alternative cu lumini și sunete modulate pe frecvențe specifice. De ce este atât de eficientă o astfel de terapie? Cea mai bună explicație a modului în care funcționează o astfel de terapie a dat-o Michael Landgraf, editor al revistei AVS, în lucrarea “Stările minții/ O introducere în tehnologia sunetului și luminii”.   “Folosind stimularea sunetului (prin intermediul căștilor) și a luminii (cu ajutorul unor ochelari speciali), ascultătorii sunt ghidați ușor în anumite stări ale creierului. Fiecare batere audio și fiecare puls au câte o frecvență specifică. Mintea noastră “gândește” în acord cu acea frecvență. Undele cerebrale își schimbă frecvențele pe baza activității neuronale din creier. Auzul și vederea pot schimba frecvența undelor cerebrale în condiții de siguranță. Prin trimiterea impulsurilor către creier, creierul începe să imite sau să urmeze aceleași frecvențe. Acest proces este denumit antrenare. În esență, aceste instrumente vorbesc minții în propria sa limbă – limba frecvenței”, explică Michael Landgraf.

Beneficiile utilizării tehnologiei pentru stimulare cerebrală LS (lumini și sunete)

Terapia cu lumini și sunete ajută la stimularea undelor cerebrale alfa și beta implicate în creativitate și meditație. De asemenea, undele beta pot fi stimulate în același mod, acestea fiind implicate în sporirea performanțelor atletice. Dacă dorești un somn profund și odihnitor, terapia cu lumini și sunete este ceea ce ai nevoie pentru stimularea undelor delta, responsabile de acest proces nocturn.

Însă unul dintre cele mai profunde si pozitive efecte ale folosirii unei tehnologii de stimulare prin lumini si sunete constă în sincronizarea emisferelor cerebrale. Efectele se vor observa în scurt timp. În primul rând, vei experimenta o așa-numită stare de trezire a creierului pe care o vei simți în mod concret printr-o mai bună concentrare. În plus, prin folosirea ambelor emisfere ale creierului, vei experimenta o creștere a sănătății mintale, sporindu-ți totodată performanța cognitivă. Efectele se vor simți și la nivelul memoriei, întrucât vei observa că reții mai ușor cam orice și îți aduci aminte cu ușurință anumite detalii.

Însă, unul dintre cele mai profunde si pozitive efecte ale sincronizarii emisferelor cerebrale este întărirea conexiunii cu Universul. Nu mai este un secret pentru nimeni faptul că Universul nu ne refuză nimic din ceea ce îi cerem, asta dacă știm ce să-i cerem și când să-i cerem. Prin sincronizarea celor două emisfere, o persoană poate să conșientizeze cel mai bine cine este cu adevărat, ce își dorește și, implicit, va reuși să se conecteze la forța care guvernează Universul. Însă pentru a înțelege ceea ce primim de la Univers este important să avem mintea deschisă, să fim vigilenți.

Pregătirea minții pentru starea profundă de meditație

Revenind la terapia cu  lumini și sunete, aplicarea ei în mod constant va pregăti mintea pentru a putea medita la un nivel cât mai avansat. Iar meditația este cheia pentru deblocarea potențialului tău neexplorat. Cine știe ce potențial sălășuiește în tine, însă folosirea creierului la capacitate redusă nu-ți permite să te manifești la adevărata ta valoare?  În România, este disponibilă tehnologia Mind Synergy produsă de echipa de cercetare Aimgroup. Pentru oricine este interesat să exploreze domeniul stimulării mentale cu ajutorul luminilor și sunetelor și dorește să afle mai multe detalii este accesabilă pagina: www.aimgroup.ro/produs/mind-synergy 

Advertorial de Sofia Tofan


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii