Noutăți

Ce băutură hidratează cel mai bine organismul. În mod surprinzător, nu e vorba de apă

 •  
 •  
 •  

Cercetătorii scoţieni au realizat un studiu care relevă ce băutură hidratează cel mai bine organismul şi nu este vorba de apă.

Când ai nevoie de o băutură care să îţi menţină hidratarea, cu siguranţă vei opta pentru un pahar cu apă, însă aceasta nu este cea mai hidratantă opţiune, potrivit unui studiu realizat de cercetătorii universităţii St. Andrews din Scoţia, scrie CNN.

Cercetătorii au descoperit că băuturile care conţin puţin zahăr, grăsimi sau proteine sunt cele mai indicate pentru ca organismul să fie hidratat pentru mai mult timp, deşi un pahar cu apă este întotdeauna bine-venit.

Astfel, un pahar cu lapte va hidrata mai bine decât un pahar cu apă. Laptele, spre deosebire de apă, conţine lactoză, proteine şi grăsimi.

Toate acestea, arată studiul, împiedică eliminarea rapidă a laptelui din stomac, ceea ce permite ca organismul să rămână hidratat pentru o perioadă mai lungă de timp.

Citeste mai mult: Adevărul


Cunoaşte Lumea --> Prima pagină


 •  
 •  
 •  

2 Comments on Ce băutură hidratează cel mai bine organismul. În mod surprinzător, nu e vorba de apă

 1. Cel mai bine hidrateaza apa de ploaie sau apa din legume si fructe care am inteles ca este o apa structurata si aflata practic intr-o a 4-a stare a apei, avand formula H3O2. Chestia cu laptele care hidrateaza nu stiu cum mi se pare propaganda a industriei animaliere.
  Tinand cont ca studiul este facut de American Society for Nutrition care are in lista de sponsori Monsanto si firme din industria animaliera, banuiesc acest studiu ca fiind in conflict de interese.

  Uitati cine se afla in spatele ASN : The American Society for Nutrition’s sustaining partners, as listed on its website as of March 2018, are:[10] Abbott Nutrition, Almond Board of California, Bayer HealthCare, Biofortis Clinical Research, California Walnut Commission, Cargill, Inc., Corn Refiners Association, Council for Responsible Nutrition, Dairy Research Institute, DSM Nutritional Products (LLC), DuPont Nutrition & Health,[11] the Egg Nutrition Center of the American Egg Board,[12] General Mills Bell Institute of Health and Nutrition, Herbalife/Herbalife Nutrition Institute, International Bottled Water Foundation, Kellogg Company, Kyowa Hakko USA Inc., Mars Inc., McCormick Science Institute,[13] Mondelez International Technical Center, Monsanto Company, National Cattlemen’s Beef Association (a contractor to “The Beef Checkoff”), Nestlé Nutrition, Medical Affairs, PepsiCo, Pfizer, Inc., Pharmavite (LLC), Tate & Lyle, The a2 Milk Company, The Coca Cola Company, The Dannon Company Inc., The Sugar Association, and Unilever.

  Mia multe detalii despre fiecare companie gasiti dand click pe ea in wkipedia https://en.wikipedia.org/wiki/American_Society_for_Nutrition

 2. Când lucram la pavaj, eram mort de oboseală,transpirat și mort de sete, dacă beam o cană sau două de lapte dupa 2-3 minute îmi era sete din nou. Nu pot spunce același lucru de o cană sau două de apă.

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii