Noutăți

Catedrala Metropolitană din Rio de Janiero – Construcția care seamănă cu o piramidă mayașă. Galerie foto

  •  
  •  
  •  

Una dintre cele mai vizibile atracții turistice din Rio de Janeiro este Catedrala Metropolitană. Această masivă construcție în formă de con a fost finalizată în anul 1976, are 106 metri diametru și 96 de metri înălțime. A fost proiectată de Edgar Fonseca, un student al lui Oscar Niemeyer, iar prima piatră de temelie a fost pusă în anul 1964.

Catedrala are o capacitate de 5.000 de oameni iar altarul cântărește 8 tone. Ușa acesteia este și ea extrem de masivă, are o înălțime de 18 metri și este decorată cu zeci de basoreliefuri realizate din bronz. În interior găsim vitralii înalte de 64 de metri, bănci poziționate de o parte și de alta a culoarului central, iar plafonul este făcut din patru ferestre în formă de cruce, ce au rol și de iluminator.

catedrala5 catedrala4 catedrala3

Oscar Ribeiro de Almeida Niemeyer Soares Filho a fost un arhitect brazilian care este considerat unul dintre cei mai importanţi arhitecţi ai arhitecturii moderniste. Niemeyer a fost unul dintre pionierii folosirii betonului armat în arhitectură pentru scopul strict al impactului estetic al folosirii acestui material de construcţie.

La subsol se află un muzeu de Artă Sacră care prezintă diverse obiecte istorice și religioase, inclusiv sculpturi, picturi murale, opere de artă și fonturile folosite pentru a boteza prinții familiei regale portugheze.

catedrala2 catedrala6 catedrala1

sursa: rio-explore.com

sursa: amusingplanet.com

traducere și adaptare: Radu Ungureanu

 


Cunoaşte Lumea --> Prima pagină


  •  
  •  
  •  

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii