Noutăți

Câte lucruri se întâmplă în doar o SINGURĂ SECUNDĂ pe internet ?

Știm cu toții că internetul este un loc extrem de aglomerat, care se schimbă la fiecare secundă. Dar câte lucruri se întâmplă mai exact pe internet, simultan? Luați în considerare cât de multe secunde este nevoie pentru a citi acest articol. Ei bine, pentru fiecare dintre aceste secunde în care dvs navigați pe această pagină, pe internet se încep peste 2.000 de apeluri în Skype, 700 de fotografii sunt postate pe Instagram, iar peste 3 milioane de site-uri de știri postează noi informații.

Astăzi 3,4 miliarde de oameni au acces la internet, 46,1 % din populația lumii. În medie oamenii petrec 27 de ore online în fiecare săptămână. Utilizarea smartphone-urilor a dus la o explozie a accesului la internet pentru un public mult mai matur, care nu dispunea de un calculator sau laptop. Astfel, în prezent, în fiecare secundă pe internet se produce un trafic de aproape 35.950 GB, echivalentul a aproximativ 5.800 de copii HD ale Lord of The Ring, au loc 54,907 de căutări pe Google, 7.252 de tweet-uri, 125.406 de clipuri sunt vizionate pe YouTube, iar alte 2.501.018 mailuri sunt trimise către destinatar.

În lume există peste 1 miliard de site-uri active și peste 1.7 miliarde de utilizatori pe Facebook. Netflix a publicat faptul că clienții acestei platforme vizionează 125 milioane de ore de filme și emisiuni în fiecare zi. În 1999, Google era capabil de a indexa circa 50 de milioane de site-uri de internet într-o lună de zile. Astăzi, gigantul motor de căutare are nevoie de mai puțin de un minut pentru o operațiune similară.

Istoria Internetului începe odată cu dezvoltarea timpurie a calculatoarelor și a rețelelor de comunicații (1950 și 1960) și poate fi împărțită în mai multe etape. Ideea unei rețele de calculatoare destinată comunicării între diferiți utilizatori a fost pentru prima dată descrisă de către savantul J.C.R. Licklider, cu un deceniu înainte de explozia internetului de la mijlocul anilor 1990.

sursa; sciencealert.com/

traducere și adaptare: Radu Ungureanu


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii