Noutăți

Catastrofă la Marea Neagră. Jaful uriaș girat de politicienii români și plajele distruse…

Bursa.ro: Am făcut cu mai multă vreme în urmă, împreună cu avocatul Dan Chitic, o dezvăluire vizând modul în care este fraudat statul român, prin exploatarea zăcămintelor de gaze dintr-un singur perimetru din Marea Neagră, denumit Neptun Deep. Iar prejudiciul adus, asupra căruia voi reveni, este cu adevărat cutremurător. Între timp, avem imaginea catastrofei în întregul ei. Ştim ce se va întâmpla cu toate resursele de petrol şi gaze din Marea Neagră, cine va câştiga de pe urma lor, prin ce inginerie românii nu se vor alege cu nimic şi mai ştim şi care sunt consecinţele absolut dramatice pe care le va avea de suferit litoralul românesc, ca o consecinţă directă a modului în care vor decurge operaţiunile de exploatare şi de transport a unor bogăţii uriaşe, pe care Dumnezeu ni le-a dat nouă şi generaţiilor viitoare şi nicidecum unor societăţi străine.

Când am scris despre descoperirea Domino din perimetrul denumit Neptun Deep, estimat de către cei care îl vor exploata între 48 şi 82 miliarde metri cubi de gaze naturale (http://www.corectnews.com/politics/mega-atac-la-siguran-na-ional), perimetru din care statul român nu se va alege cu absolut nimic, nu cunoşteam un detaliu. Şi anume că, din motive pur negustoreşti, societăţile care au făcut explorarea din perimetrele offshore , finalmente în beneficiul Exxon Mobil, OMV şi LukOil, au exagerat mult valoarea cheltuielilor legate de prospectare şi au minimalizat în mod deliberat valoarea reală a resurselor identificate. Asta s-a întâmplat pentru a prezenta unor guverne, în mod straniu şi suspect din ce în ce mai binevoitoare, cifre din care să rezulte că investiţiile societăţilor străine sunt uriaşe şi extrem de riscante, în timp ce beneficiile sunt foarte mici.

Cum-necum, au reuşit performanţa de a obţine un proiect de lege clocit de Cioloş, pus la încălzire de Grindeanu şi promovat de Guvernul Tudose şi aprobat în Senatul României, urmând ca în aceste zile să aibă loc o dezbatere şi în Camera Deputaţilor, care este cameră decizională.

Conform acestui proiect de lege, statul român nu primeşte absolut nimic din cantitatea preconizată între 48 şi 82 de miliarde de metri cubi de gaz, cu excepţia redevenţelor, care, procentual, probabil sunt printre cele mai mici din lume.

Deşi aceste redevenţe vor intra în bugetul statului, proiectul a mai venit cu o jonglerie oribilă, numită credit fiscal, rezultatul fiind că, din milă faţă de respectivele multinaţionale, vom renunţa până la urmă la dreptul legitim de a legifera in viitor impozitele pe supraprofit şi vom ramane doar cu echivalentul prăpăditelor de redevenţe.

Citește mai mult: Bursa.ro


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii