Noutăți

Cât de bine pregătită de război e armata Coreei de Nord?

Un set recent de fotografii dezvăluie, mult mai bine decât paradele și declarațiile belicoase ale lui Kim Jong-un, adevărata față a armatei Coreei de Nord. Sau, cel puțin, o altă față a armatei care pretinde că își poate măsura forțele cu armata SUA.  În fotografiile realizate de către un turist pe drumul dintre Muntele Kumgang și orașul port Wonsan din Coreea de Nord ni se înfățișează soldați epuizați, cu aspect de oameni necăjiți, slab hrăniți și echipați precar, precum și echipamente de luptă aflate la nivelul anilor ’40-’50. Unele dintre armele individuale par foarte vechi – în cel mai bun caz, iar în cel mai rău par să fie… replici grosolane și nefuncționale ale unor arme rusești.

Soldati 2

Inarmati pana in dinti

Unele dintre camioane par să nu folosească, drept combustibil, motorina sau benzina, ci gazul produs prin arderea lemnelor de foc. În Europa, această tehnologie de alimentare a motoarelor nu se mai folosește din perioada Celui de-al Doilea Război Mondial. Echipamentele militare ale oamenilor sunt incomplete iar în locul încălțămintei specifice oamenii poartă, adesea, teniși ieftini, chinezești. După cum se observă în unele cazuri, la ținuta „ostășească” se pot asorta, în lipsă de altceva, și pantofii cu toc.

Echipament impecabil, din cap pana în picioare

Echipament impecabil, din cap pana în picioare

Camion ce functioneaza cu... lemne de foc

Camion ce pare sa functioneze pe baza de… lemne de foc

Militarii par nepregătiți de intervenție, demotivați, neglijenți, nepăsători. Autoritățile din Coreea de Nord au renumele de a fi prea puțin permisive cu turiștii străini care fac fotografii, nu puține fiind situațiile în care imaginile din aparate au fost șterse. Motivul principal este, se pare, nu frica de spioni, ci teama de a nu ieși la iveală starea jalnică a unei țări strivite de către orânduirea totalitaristă, în care omul de rând nici nu visează, măcar, la privilegiile și luxul de care se bucură cei aflați la putere. Una dintre imagini arată o ceată strașnică de nord-coreeni care a reușit să încapă într-un vehicul menit să transporte cel mult 6 persoane, în cabină, bucurându-se că, măcar, nu este nevoie să parcurgă zeci de kilometri pe jos, precum alți camarazi de-ai lor.

La drum

Joc

Fotograful care a preluat imaginile a dorit să rămână anonim, însă a precizat că ghidul care l-a însoțit a fost neașteptat de îngăduitor și nu i-a solicitat să șteargă pozele, așa cum se obișnuiește. La vederea acestor imagini, un expert militar a afirmat, potrivit dailymail.com, că în mod cert armata nord-coreeană nu se ridică la nivelul celei din Coreea de Sud, dar că nu trebuie subestimată. În ciuda modului precar în care sunt echipați, înarmați și tratați mulți dintre soldați, forțele armate ale Coreei de Nord au, în afară de armele nucleare, suficiente mijloace ofensive convenționale, care să pună unele dificultăți unei armate moderne. Cu toate acestea, imaginile jalnice surprinse recent nu pot impune respect și nu pot face cinste niciunei armate a lumii.

la drum 2

Sub camuflaj, deconspirați de către fum

Sub camuflaj, deconspirați de către fum

Femei soldat

Pe drum

Odihna, la umbra camionului

Un transport de militari

Transport militar

Transport feroviar militar

 

Reparatii

 

Sursa: www.dailymail.co.uk

Autor: Tomi Tohaneanu


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

1 Comment on Cât de bine pregătită de război e armata Coreei de Nord?

  1. pun o intrebare nu cumva intentionat a fost lasat sa fotografieze si realitate armata adevarata e cu totul altfel.sa nu uitam ca oricit s-au chinuit americanii in anii razboiului impotriva coreei nu au reusit sa-i infringa desi nu aveau dotare buna atunci

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii