Noutăți

Castelul construit deasupra unui râu. O scurtă istorie a castelului Château de Chenonceau, cea mai neobișnuită construcție de pe Valea Loarei

Castelul Chenonceau este situat în Franța, în apropierea satului Chenonceaux, regiunea Indre-et-Loire. Chenonceau este unul dintre cele mai celebre și uimitoare construcții de pe Valea Loarei. Castelul a fost construit pe locul unei mori fortificate de pe râul Cher, prima mențiune scrisă despre acesta datând din secolul al XI-lea. A fost supranumit castelul femeilor, faimă datorată personajelor istorice feminine care și-au lăsat amprenta asupra lui.

A fost construit la începutul secolului al XVI-lea de Thomas Bohier, Chamberlain al regelui Carol al VIII-lea al Franței, care a cumpărat terenul și a demolat vechea moară fortificată. Soția lui Thomas, Katherine Briçonnet, a supravegheat cea mai mare parte a construcției. Dar după ce a murit Thomas, castelul a fost confiscat de regele Francis I. Regele Frances I a murit la scurt timp după ce a înființat Château de Chenonceau, astfel încât castelul a fost transferat fiului său, Henric al II-lea.

Henric al II-lea al Franței a dăruit Chenonceau unei preferate, Diane de Poitiers, văduva lui Louis de Brézé. Aceasta este cea care va ordona construirea podului suspendat peste Cher și a magnificelor grădini ce-i poartă numele și astăzi.

chateau-de-chenonceau-106 chateau-de-chenonceau-122 chateau-de-chenonceau-66

În 1559 când Henric al II-lea al Franței a fost grav rănit la un turnir, Caterina, soția acestuia, preia controlul asupra atribuțiilor regești și îi interzice Dianei de Poitiers accesul în castelul oferit cadou. După moartea regelui, Caterina a exilat-o fosta preferată a acestuia, și pentru prima oară a fost capabilă să exercite puterea conferită de statutul de regină.

Înaintea morții sale, în 1589, Caterina de Medici dăruiește castelul Chenonceau nurorii sale Louise de Lorraine-Vandémont, soția regelui Henri al III-lea care, după asasinarea acestuia, s-a izolat aici, impunând o atmosferă sumbră, dominată de culorile alb-negru ale doliului. Istoria i-a păstrat numele de Regina Albă, pentru că a respectat până la moartea sa în 1601, doliul alb, regal.

chateau-de-chenonceau-86 chateau-de-chenonceau-12[1] chateau-de-chenonceau-42 chateau-de-chenonceau-52 chateau-de-chenonceau-72 chateau-de-chenonceau-92 chateau-de-chenonceau-142

sursa: https://www.chenonceau.com/

sursa: http://www.amusingplanet.com/2017/12/chateau-de-chenonceau-chateau-built.html

traducere și adaptare: Radu Ungureanu


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii