Noutăți

Castellfollit de la Roca, Spania – O așezare desprinsă din povești. Galerie foto

Castellfollit de la Roca este una dintre cele mai pitorești regiuni din Catalonia, Spania. Așezarea este situată pe o fâşie îngustă de rocă bazaltică, pe lăţimea căreia abia de încap două case. Stânca se ridică la o înălţime de 50 de metri şi se întinde pe un kilometru.

Această zonă urbană mică este mărginită de confluența râurilor Fluvià și Toronell, între care se înalță spectaculos stâncă de bazalt a orașului. Cu o suprafață de mai puțin de 1 km pătrat, Castellfollit de la Roca este una dintre cele mai mici așezări din Spania. Vederea bisericii și a caselor înalte de pe marginea prăpastiei de bazalt a devenit una dintre cele mai fotografiate și populare imagini din această regiune.

castellfollit-de-la-roca-42

Roca de bazalt s-a format ca urmare a eroziunii exercitată de celor două râuri asupra fluxurilor de lavă din erupţiile vulcanice care au avut loc cu mii de ani în urmă. Când s-a întărit, lava a devenit bazalt, o rocă foarte dură, care ia diferite forme, în funcţie de răcire, de contracţie şi de distribuirea la care este supusă lava.

Aşezarea Castellfollit de la Roca are originile în timpurile medievale şi este formată din scuaruri şi străzi întunecate, înguste. Casele sunt în mare parte construite din rocă vulcanică. La capătul stâncii se află piaţa Josep Pla, de unde se poate vedea o panoramă spectaculoasă.

Amplasarea strategică a satului, precum şi poziţia sa în mod natural avantajoasă pentru apărare pot fi apreciate pe deplin de acolo. Pe o parte a falezei se află biserica veche cu hramul Sant Salvador, care datează din secolul al XIII-lea. Aproape de aşezarea veche, unde se întâlnesc râurile Fluvia şi Toronell, se află o zonă cu loturi de pământ mici, cultivate de locuitorii satului şi separate cu ziduri de piatră.

castellfollit-de-la-roca-76 castellfollit-de-la-roca-22 castellfollit-de-la-roca-32 castellfollit-de-la-roca-62 castellfollit-de-la-roca-16 castellfollit-de-la-roca-92

sursa: amusingplanet.com/

traducere și adaptare: Radu Ungureanu


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii