Noutăți

Carnea procesată este considerată de către OMS ca fiind cancerigenă

Organizația Mondială a Sănătății a clasificat oficial carnea procesată ca fiind „cancerigenă pentru om”, alături de substanțe precum tutunul, arsenicul sau pesticidele. Decizia a fost luată de către Agenția Internațională de Cercetare în Domeniul Cancerului (IARC ), în urma a circa 800 de studii efectuate în întreaga lume de-a lungul timpului.Avem dovezi suficiente care ne indică faptul că aceste produse cauzează cancer colorectal”, se arată în raportul organizației.

Mai mult, carnea roșie a fost clasificată drept “posibil cancerigenă”, și asta pentru că încă nu a fost stabilită o legătura clară între de îmbolnăviri ca urmare a consumului de către om însă, teste pe animale în laborator au indicat, nu odată, că și acest tip de carne poate duce la apariția cancerului.

Potrivit studiilor, consumul de carne procesată zilnic, fie și în cantități reduse de 50g, cresc șansele de cancer cu 18%. Cum o arată și graficul făcut de Agenția Internațională de Cercetare în Domeniul Cancerului, care a luat ca exemplu mai multe felii de șuncă:

bacon-risk

Totuși, potrivit sciencealert.com, sfatul dat de experți este de a avea un regim alimentar echilibrat: ” Sfatul nostru cu privire la dietă rămâne aceeași: consumați multe fibre , fructe și legume; reduceți pe cât posibil carnea roșie și cea procesată, sarea și eliminați, parțial, alcoolul din viața dumneavoastră. O viață sănătoasă înseamnă MODERAȚIE, cu excepția fumatului, care ar trebui eliminat complet, nu face bine în nicio concentrație., susține Casey Dunlop la Cancer Research UK .

sursa: sciencealert.com

traducere si adaptare: Radu Ungureanu


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

2 Comments on Carnea procesată este considerată de către OMS ca fiind cancerigenă

  1. Ce gluma buna! De-ar fi numai carnea cancerigena, ai renunta la ea! dar e vorba de toata otrava zilnica numita “hrana” : fructe-legume si restul alimentelor sunt toate iradiate, pline de pesticide, hormoni, OMG, etc.

  2. carnea procesata de casa provenita de la animale hranite in habitat natural nu este cancerigena. Vedeti documentarul “EARTHLINGS”.O sa vedeti de ce este cancerigena carnea procesata provenita din combinate agro-zoo…si abatoare.

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii