Noutăți

Care este cea mai “fericită” ţară din lume?

Cea mai fericită ţară din lume nu este la tropice, ci este celebră pentru piscurile sale înzăpezite, ciocolată, ceasuri şi sedii de bănci. Pe baza unui raport oficial remis de către Sustainable Development Solution Network, Elveţia a luat locul întâi din topul World Happiness Report în anul 2015. Clasamentul a cuprins un număr de 158 de ţări şi a fost alcătuit de către un consorţiu internaţional de academicieni, oficialităţi guvernamentale şi din sectorul privat.

În acest clasament, Elveţia este urmată de Islanda, Danemerca şi Norvegia, toate cele patru ţări obţinând între 7,5 şi 7, 6 puncte din 10. Diferenţele dintre scoruri nu sunt semnificative, iar topul continuă în ordine cu Canada, Finlanda, Olanda, Suedia, Noua Zeelandă şi Australia, acestea din urmă obţinând punctaje de peste 7,2.

Statele Unite ale Americii au obţinut de abia locul 15 cu un punctaj de 7, 1. Ultimile două locuri au fost ocupate de Burundi, respectiv Togo.

Raportul ţărilor fericite în varianta ONU, este publicat în fiecare an începând cu 2012, şi arată că fericirea plus bunăstarea populaţiei sunt indicatori foarte importanţi ai dezvoltării economice şi sociale a ţărilor în sine.

Sursa: Live Science


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii