Noutăți

„Cărările” suspendate din Fuzhou (China) – uimitorul sistem de pasarele care face posibile plimbările… pe deasupra pădurii. Structura va avea o lungime de 19 kilometri!

Cetățenii din Fuzhou (China) au posibilitatea de a se delecta cu frumusețile pădurii subtropicale din zonă într-un mod care, până de curând, era imposibil. Mulțumită unui sistem de punți, proiectat să ajungă la o lungime admirabilă, oamenii pot admira frumusețea pădurii de la înălțime, din apropierea vârfurilor copacilor sau chiar de deasupra lor. Fuzhou Forest Walkway este un drum pietonal suspendat din care a fost construită, până în prezent, doar o parte.

După finalizarea sa, sistemul de alei suspendate, care seamănă cu spinarea șerpuitoare a unui dragon, va avea o lungime de 19 kilometri. Datorită acestei inedite structuri, vizitatorii vor avea oportunitatea de a admira împrejurimile dintr-o perspectivă deloc obișnuită, iar cetățenii din mediul urban vor avea șansa de a se reconecta cu Natura, prin intermediul lungilor călătorii pe deasupra vegetației bogate.

k

j

Orașul Fuzhou (peste 7.200.000 de locuitori) este capitala regiunii Fujian, fiind, totodată, una dintre localitățile urbane cele mai bogate în vegetație din China. Metropola este vestită mai ales prin arborii săi banyan, înșiruiți de-a lungul străzilor. Cărările suspendate oferă o priveliște de vis asupra orașului și a reliefului montan din apropiere. Structura suspendată face posibilă traversarea unor zone până acum inaccesibile ale orașului.

h

i

Sistemul de alei suspendate poate fi accesat prin intermediul a zece intrări situate în locuri diferite, fiecare având caracteristici unice, atrăgătoare. Prevăzută cu o pantă lină pe toată lungimea, originala pasarelă este dotată cu numeroase facilități, care includ adăposturi pentru odihnă, platforme de vizionare, turnuri de observare și o serie de ceainării. Structura dispune, de asemenea, de posibilitatea conectării la internet prin Wi-Fi, panouri informative cu ecran tactil și sistem de supraveghere video.

g

f

O prioritate majoră a proiectului o reprezintă conservarea mediului. Întregul pasaj va fi alcătuit din opt tipuri de componente modulare ce pot fi combinate în diferite moduri. Sunt folosite, din abundență, grătarele de oțel, ce îngăduie trecerea luminii naturale. Coloanele care susțin punțile sunt amplasate cu grijă, pentru un impact cât mai redus asupra mediului. Uluitorul sistem de pasarele din Fuzhou are să fie finalizat anul viitor.

c

e

b

a

Sursă: inhabitat.com

Autor: Tomi Tohaneanu


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii