Noutăți

Căpșunile albe din Japonia, unele dintre cele mai rare și scumpe fructe din lume

Cei mai mulți dintre noi nu au văzut și, evident, nici nu au avut șansa de a gusta căpșunile albe, unul dintre produsele de lux de pe piața japoneză. Țara asiatică are, de fapt, mai multe soiuri de căpșuni albe, dintre care bijuteria albă sau Shiroi Houseki se remarcă ca fiind cel mai rar și mai gutos soi de căpșuni.

Aceste căpșuni albe au fost create acum patru ani de către Yasuhito Teshima, un fermier din prefectura japoneză Saga. Teshima afirmă că a petrecut muți ani de zile încercând să creeze ceva unic prin încrucișarea diferitelor tipuri de căpșuni și a perfecționării tehnicii de creștere a acestor fructe.

Unul dintre secretele acestor căpșuni albe este expunerea redusă la lumina soarelui, ceea ce reduce nivelul de antocianină, substanța chimică naturală care dă fructelor și legumelor o anumită culoarea. Teshima susține că doar 10% din căpșunile sale se transformă în căpșuni albe, și doar câteva dintre acestea sunt perfect palide, restul având pete roșii sau o nuanță lăptoasă. Odată dezvoltate, căpșunile Shiroi Houseki nu vor mai deveni roșii, chiar dacă sunt expuse la lumina directă a soarelui.

Teshima recunoaște că bijuteriile sale albe trebuie să concureze împotriva altor tipuri de căpșuni albe dezvoltate în Japonia, dar susține că sunt considerabil mai mari și mai albe decât oricare dintre celelalte soiuri.

După cum vă puteți imagina, un fruct atât de rar și extrem de dificil de produs are un preț pe măsură. Căpșunile din soiul Shiroi Houseki sunt vândute individual pentru 10 de dolari bucata sau în pachet de câte cinci pentru suma de 40 de dolari.

White-Jewel-Strawberry-750x692

 

White-Jewel-Strawberry2-750x623

sursa: odditycentral.com

traducere și adaptare: Radu Ungureanu


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii