Noutăți

Capsula spațială New Shepard ar putea transporta primii turiști în Cosmos chiar de la anul! Cum arată în interior?

Vremea în care turismul spațial va deveni ceva obișnuit s-ar putea să vină mai repede decât ne-am aștepta. Compania Blue Origin tocmai a prezentat imagini ale interiorului capsulei sale, numită New Shepard, care ar putea transporta călători în spațiu nu mai târziu de anul 2018. Spre deosebire de capsulele spațiale clasice, New Shepard dispune ferestre foarte mari, pentru a îngădui turiștilor să se delecteze cu uimitoarele imagini ale Pământului văzut din Cosmos.

1

New Shepard ar putea transporta primii turiști spațiali deasupra liniei Karman (la 100 km deasupra nivelului mării), zonă considerată a fi hotarul dintre atmosfera terestră și Cosmos. Acolo, ei se vor afla într-o stare de imponderabilitate pentru câteva minute. Cei de la Blue Origins spun, despre noua capsulă, că va avea cele mai mari ferestre din istoria zborurilor spațiale. Fiecare loc din interiorul capsulei va oferi oferă o vizibilitate excelentă. Capsula New Shepard poate transporta șase turiști spațiali.

b

Racheta reutilizabilă New Shepard a fost lansată cu succes și a aterizat de cinci ori în punctul stabilit, însă, până acum, nicio persoană n-a călătorit în capsulă. Interiorul capsulei New Shepard seamănă prea puțin cu habitaclul lui Crew Dragon, capsula folosită de către SpaceX, dar în timp ce scopul principal al capsulei SpaceX este de a transporta astronauții la Stația Spațială Internațională, compania Blue Origins se concentrează asupra turismului spațial.

O reproducere a capsulei New Shepard va fi expusă la Space Symposium, eveniment care se va desfășura în Colorado Springs, între 3 și 6 aprilie!

d

a

e

c

g

Autor: Tomi Tohaneanu

Sursa: inhabitat.com


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

1 Comment on Capsula spațială New Shepard ar putea transporta primii turiști în Cosmos chiar de la anul! Cum arată în interior?

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii