Noutăți

Canicula îi face pe oameni să fie mai agresivi. Studiile arată o creștere a accidentelor și a infracționalității în astfel de zile

Oamenii sunt îndemnați să fie foarte precauți pe timpul caniculei, studiile recente sugerând faptul că temperaturile ridicate pot contribui la o creștere a criminalității și a accidentelor. Dacă termometrul sare de 30°C, riscul de accidente creşte cu 22 %.

Psihologul Franz Nechtelberger, pentru ziarul austriac Kurier: Organismul este ocupat cu încercarea de a se răci, astfel încât atrage sânge de la diferite organe, cum ar fi splina, ficatul şi creierul. În cazul în care creierul nu are suficient oxigen, oamenii devin mult mai agresivi.”

Experţii în sănătate consideră că odată ce temperaturile exterioare trec peste 37°C, lucrurile devin mai periculoase. „Orice peste 37°C înseamnă febră şi toată lumea cunoaștereacția organismului este mai lentă în astfel de situații.”, a concluzionat Nechtelberger.

Infracţiunile sexuale şi crimele violente cresc în timpul zilelor de vară. Valul de căldură crează probleme și în trafic – multe persoane nu mai sunt atente la ceea ce este în jur și provoacă accidente. Potrivit unui studiu al asociaţiei de automobilism ARBÖ, jumătate dintre europeni pornesc aerul condiţionat doar când temperaturile cresc peste 28°C, însă temperatura optimă pentru interiorul unei mașini este de 22°C, tot ce trece peste poate crea o stare de inconfort și îi poate face pe șoferi mai irascibili. Temperaturile mari îi afectează și pe biciclişti, care devin uşor supraîncălziţi.

În general, poliția a observat că oamenii acționează diferit în zilele foarte călduroase, colaborarea cu cetățenii fiind mai deficitară. a declarat purtătorul de cuvânt al poliției germane pentru ziarul austriac Kurier, adaugând că mulți oameni par a fi “într-o transă” și nu mai au răbdare sau nu se mai concentrează suficient – ceea ce duce la mai multe accidente.

 

sursa: thelocal.at


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii