Noutăți

Când omul se crede Dumnezeu: Planul incredibil al șefului Agenției “Space X” prin care vrea să facă planeta Marte locuibilă

După cel de-al Doilea Război Mondial, omenirea a reușit să se obțină  de la folosirea armelor cu încărcătură nucleară, însă unul dintre cei mai influenți oameni din lume, creatorul Agenției Spațiale Space X și Tesla Motors, vorbește deschis despre planurile de lansare a unei bombe atomice pe planeta Marte, pentru a o face locuibilă.

Elon Musk (foto jos) susține că cea mai rapidă metodă de a face planeta prietenoasă vieții, ar fi bombardarea celor doi poli cu bombe nucleare, care ar putea determina topirea calotelor glaciare ce acoperă polii planetei. Acesta susține că este dispus oricând să pună la dispoziția statului american, toată logistica agenției spațiale pentru demararea proiectului, dacă va găsi înțelegere la Washington.

111

Totuși, are și un plan de rezervă, în cazul în care ideea cu bombardarea polilor nu va fi pe placul aleșilor americani, omenirea ar putea duce pe Marte un gaz cu efect de seră, ce ar putea avea același efect, însă vom fii nevoiți să așteptăm mai mulți ani ca planeta să devină prielnică vieții omului, susține acesta.

Miliardarul Elon Musk, a declarat în nenumărate rânduri, că visul său ar fi să ajungă măcar o dată în viață pe Marte, la bordul unei nave spațiale produse de Space X.

Armele nucleare emit cantități mari de radiații, pe Pământ, ele pot provoca arsuri, leziuni oculare și incendii, însă potrivit experților, efectele pot fi diferite pe Marte. Administratorul NASA, Charles Bolden, consideră colonizarea planetei Marte este esențială pentru a asigura supraviețuirea speciei noastre: “Este important pentru conservarea speciei, și vreau să vă asigur că nepoții, și stră-stră-nepoții noștri vor avea posibilitatea de a merge acolo”, a declarat administratorul, citat de Daily Mail. “Trebuie însă să fim atenți cum vom reuși să facem acest lucru, lansarea de bombe atomice ar putea avea efectul învers și am putea pierdea șansa de a locui pe Marte, pentru mult timp,” a concis acesta.

Președintele Barack Obama a prezis în 2010, că până la jumătatea anului 2030, o misiune cu echipaj va fi posibilă pe Marte.

Space Exploration Technologies Corporation, cunoscută ca SpaceX, este o companie privată din Statele Unite ale Americii, dedicată realizării de vehicule pentru transport în spațiul cosmic, fondată ca o companie, pornind de la zero, de către co-fondatorul companiei PayPal, antreprenorul Elon Musk. Cele mai cunoscute vehicule spațiale făcute sunt Falcon 1 și Falcon 9, respectiv seria de capsule spațiale numite Dragon.

 

sursa: dailymail.co.uk

sursa: wikipedia.ro


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

2 Comments on Când omul se crede Dumnezeu: Planul incredibil al șefului Agenției “Space X” prin care vrea să facă planeta Marte locuibilă

  1. O nebunie, ca multe altele ale unor visători…
    http://geografilia.blogspot.ro/

  2. Vizionar si visator a fost si Joulles Verne la vremea respectiva, iar astazi toate aceste viziuni transcrise in romane si nuvele, au fost realizate de oamenii de stiinta de pe Terra.

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii