Noutăți

Cămările sufletului tău sunt doldora de daruri, de comori. Oferă-le cu generozitate, de Crăciun… Și te vei bucura nespus!

E ușor să recreezi ambianța aceea caldă și înmiresmată a zilelor de Crăciun din copilărie. Bucuria Crăciunului vine și la tine, fără greș, dacă o chemi și îi deschizi ușa, la vremea potrivită. Când e vremea potrivită? Tu o știi cel mai bine. E atunci când îți deschizi sufletul.

e

Pentru ca sufletul să îmbrățișeze această bucurie prețioasă, adu-ți aminte că darul cel mai frumos este… bucuria de a dărui. Iar când îi oferi cuiva darul de care are trebuință și când îi vei citi bucuria în ochi, vei ști că bucuria Crăciunului te-a îmbrățișat, fără a-ți mai da drumul curând.

3

Ca să îți umpli sufletul de bucuria Crăciunului, care adeseori este sinonimă cu bucuria de a oferi, nu trebuie să fii cea mai bogată persoană din lume. Cum așa? Simplu, nu toată lumea are trebuință de daruri materiale. Celui ce petrece Sărbătorile în solitudine îi poți face o vizită, dacă știi că asta-l va bucura mai presus de orice.

Celui trist îi poți dărui un cuvânt de alinare. Celui neîncrezător în sine îi poți oferi un mănunchi de vorbe de încurajare. Sunt cadouri neprețuite. Deși pare de necrezut, unii le-așteaptă de luni de zile. Sau poate chiar de ani. Și sunt atât de simplu de oferit… Oferă-le fără ezitare. Și bucuria ta va fi înzecită.

1

Puterea ta de a face bine este infinită. Oricât ai dărui dintr-ale sufletului comori, știi sigur că ele nu se vor epuiza. Un zâmbet, un „mulțumesc”, un cuvânt de iertare în Ajun de Crăciun pot fi cadourile cele mai de preț pentru acela care le simte lipsa.

c

Valoarea cadoului nu rezidă în sumele cheltuite spre a-l cumpăra, ci în necesitatea sa, pentru cel care îl dobândește. Pentru a învăța să dăruiești, nu-i necesară absolvirea vreunei universități de prestigiu. Dar poate fi nevoie să-ți lași sufletul de copil să zburde nestingherit, măcar câteva zile, oferind oricui pare c-ar avea nevoie zâmbete, vorbe și fapte izvorâte din iubire.

Dacă vei reuși, vei deveni… propriul Moș Crăciun. Îți vei oferi niște Sărbători de neuitat. Hai că nu-i greu, oferă-ți cât mai curând bucuria de a dărui. Este inegalabilă!

af

2

b

g

h

Autor: Tomi Tohăneanu

Imagini: ayay.co.uk, www.wallpaperup.com, www.wallpapermania.eu, weheartit.com


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii