Noutăți

Calea chineză pentru o sănătate perfectă. Consumul de apă caldă, în locul celei reci. La ce ajută aceasta, potrivit medicinei antice?

Goana după o băutură rece poate părea modalitatea perfectă de a vă relaxa după o zi de vară lungă și caldă, dar pentru majoritatea chinezilor este tocmai opusul. În mod obișnuit, consumă băuturi fierbinți în timpul mesei, indiferent de vreme. În timp ce în occident ar putea părea un lucru bizar, pentru chinezi, ideea de a consuma ceva la temperatura camerei sau sub aceasta este considerat dăunător pentru sănătate. “În marea familie în care am fost crescut, nimeni nu ar îndrăzni să bea apa la temperatura camerei. Făcând acest lucru riști să intri într-un cor de critici – părinții, frații, toți îl vor spune că apa rece nu este bună și că o să ne îmbolnăvim “, scrie ziaristul Nicole Liu pentru LA Times.

Principiile medicinei antice chinezești nu pot fi ignorate, acestea par să joace un rol important pentru băuturile calde. Consumul de apă caldă devreme dimineața este menționat în multe texte antice chinezești ca fiind un remediu care ajută la digestie, îmbunătățește circulația sângelui, ajută la detoxifiere și ameliorează durerea musculară. Despre apa rece se crede că provoacă crampe musculare și încetinește funcția organelor. Mâncarea caldă, în principiu, nu este niciodată amestecată cu apă rece, deoarece aceasta ar cauza un dezechilibru al temperaturilor. De fapt, majoritatea restaurantelor din China oferă opțiunea de a servi „băuturi răcoritoare” calde sau la temperatura camerei, spre deosebire de obișnuita gheață din țările occidentale.

Oricare ar fi motivul pentru care se consumă atât de multă apă caldă în China, un lucru este cert: se consideră atât de înrădăcinat acest principiu în cultura lor, încât mulți chinezi consideră că este dificil să se adapteze băuturilor mai reci servite în alte părți ale lumii.

sursa: http://www.odditycentral.com/foods/drinking-plain-hot-water-the-chinese-way-to-a-perfect-health.html

sursa: http://www.latimes.com/world/la-fg-china-hot-water-20160313-story.html

traducere și adaptare: Radu Ungureanu


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii