Noutăți

CĂLĂTORII: Iligan, orașul din Filipine înconjurat de cascade (galerie foto)

Orașul Iligan se află în nordul statului Filipine și este una dintre cele mai industrializate așezări din țara sud-asiatică. Pe lângă parcurile industriale care produc oțel, tablă și ciment, zona produce energie hidroelectrică pentru o regiune importantă din țară. Este trist însă faptul că un oraș industrial, cum ar fi Iligan, nu este cunoscut și pentru frumusețea sa naturală.

Orașul este situat lângă Marea Bohol, care se curbează în coasta de nord a insulei Mindanao, formând un gol mic numit Golful Iligan. Zona de coastă este înțesată cu munți, izvoare reci și cascade. În mod oficial, există 23 de cascade în zona orașului, fiind a doua așezare din lume după numărul de cascade, primul loc fiind ocupat de Hamilton, Canada, unde există peste 130 de cascade în jurul orașului.

Cea mai cunoscută este cascada Maria Cristina pe râul Agus. În amonte, există o instalație hidroelectrică și un baraj pe râu care reglează cursul apei. Deci, volumul apei în cădere fluctuează în timpul zilei. Căderile sunt cel mai bine văzute duminica când instalația nu produce curent electric.

10139361424_211f85c597_b 10219915916_ce937a7bb9_b iligan-waterfalls-16 iligan-waterfalls-32 iligan-waterfalls-26

sursa: http://www.amusingplanet.com/2017/09/iligan-city-of-majestic-waterfalls.html

traducere și adaptare: Radu Ungureanu


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii