Noutăți

“Brexitul” din Epoca de Piatră: Evenimentul catastrofic care a dus la desprinderea insulei Marii Britanii de Europa acum circa 160.000 de ani

Separarea politică a Marii Britanii de Uniunea Europeană zguduie bătrânul continent, cel puțin din punct de vedere economic. Însă primul brexit, cel de separare a continentului de actuala insulă a fost cu adevărat o catastrofă. Potrivit celor de la The Guardian, care citează mai multe studii realizate de oamenii de știință, acum 450.000 de mii de ani, actualul teritoriu al Marii Britanii era legat de continent prin actualul teritoriu al Franței, printr-o creastă lungă și stâncoasă de aproximativ 32 km lungime.

Conform analizei echipei, această creastă s-ar fi surpat și a ajuns în mare în urma unui potop cauzat de topirea ghețarilor din Marea Nordului.

Pe baza dovezilor pe care le-am observat, credem în strâmtoarea de acum 450.000 de ani ar fi fost o stâncă uriașă, care unea Marea Britanie și Franța, Zona era presărată cu cascade și se înălța la circa 100 de metri deasupra nivelului mării”, susține Jenny Collier, de la Imperial College din Londra.

În urmă cu circa160.000 de ani, cercetările sugerează faptul că o serie de inundații catastrofale au declanșat o activate seismică mult mai intensă care în cele din urmă au dus la prăbușirea acestui baraj natural și la transformarea actualului teritoriu la Marii Britanii într-o insulă separată total de continent. Cercetătorii recunosc că vor trebui să efectueze mai multe studii pentru a confirma această ipoteză și pentru a oferi o cronologie mai precisă a evenimentelor.

Insula are astăzi 209,331km² și, conform estimărilor din anul 2009, aici trăiesc 60 de milioane de oameni.

sursa: sciencealert.com/

sursa: theguardian.com/

traducere și adaptare: Radu Ungureanu


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

2 Comments on “Brexitul” din Epoca de Piatră: Evenimentul catastrofic care a dus la desprinderea insulei Marii Britanii de Europa acum circa 160.000 de ani

  1. Ce-i interesant e ca lumea citeste iar dupa aceea uita ca ce a citit este despre o ipoteza care urmeaza sa fie confirmata sau nu (de cele mai multe ori nu) si ramane in minte cu ca cercetatorii britanici au aflat ei ca asa sta treaba.

    Canalul frantuzesc arte a indraznit la un moment dat sa difuzeze un documentar despre teoria Pamantului in expanxiune.

    https://www.youtube.com/watch?v=E8S9yO9Up-w

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii