Noutăți

BOMBĂ: Firma românească Bitdefender, atacată de Agenția de Securitate a SUA!

Conform gândul.info, Edward Snowden a făcut publice noi documente care incriminează acțiunile SUA. Astfel, Agenția Națională de Securitate Cibernetică a SUA (NSA), împreună cu cea britanică GCHQ, ar fi atacat mai mulți producători care oferă soluții de securitate informatică, printre care și firma românească BITDEFENDER, una dintre cele mai mari și mai performante la nivel mondial.

La prima vedere pare un lucru greu de crezut, ținând cont de faptul că americanii militează permanent pentru dezvoltarea acestui tip de activitate, foarte necesară protecției informațiilor…

Problema este însă alta: performanțele obținute de aceste firme, care dezvoltă programe de securitate informatică, au dus la depistarea unor programe spion introduse de agențiile americane în tehnica computerizată de pe piața internațională. Astfel, compania rusă Kaspersky Lab, principala țintă a atacurilor informatice, a descoperit de-a lungul timpului mai multe programe foarte periculoase, precum Flame și Gauss.

Conform The Intercept, Kaspersky Lab a descoperit chiar în acest an o organizație care distribuie unelte de spionaj și malware, numită Equation Group , unelte despre care se crede că au fost dezvoltate de NSA.

NSA

„Este extrem de îngrijorător faptul că organizaţiile guvernamentale ne ţintesc pe noi în loc să se concentreze pe adevăraţii adversari şi că încearcă să submineze software de securitate gândit pentru a ne proteja pe toţi. Totuşi, aceasta nu este o supriză”, a transmis Kaspersky într-un comunicat.

Documentele dezvăluite de Snowden prezintă informații începând cu anul 2009. Programul de atacac cibernetic s-a numit CAMBERDADA și a țintit producători de soluții antivirus importanți la nivel mondial precum Karspersky, AVG, Eset, Avast şi Bitdefender.

firme de soft

În contextul în care firma rusă Karspersky și firma românească Bitdefender sunt prezentate într-un raport recent al organizației germane AV-Test drept firmele care au oferit cele mai bune soluții antivirus pentru sistemul de operare Windows 8.1, putem înțelege de ce s-au aflat pe lista neagră a NSA, ale cărei programe spion au avut de suferit.

Daniel Roxin

P.S. De remarcat simbolul draconului dacic folosit de cei de la BITDEFENDER. 😉

bitdefender 2


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

10 Comments on BOMBĂ: Firma românească Bitdefender, atacată de Agenția de Securitate a SUA!

 1. deci, concurenta nu-i benefica. sa ne traim ……… in democratie!

 2. Culmea e ca cele mai performante si stabile software-uri provin din blocul de est: Slovacia, Romania, Cehia, Polonia si batranul Kaspersky din Rusia 🙂 Din vest, infara de Avira [DE] n-am mai auzit nimic 🙂 Probabil de ciudatul ala de Norton am mai dat cu ochii, in rest … 🙂

 3. “Bomba” e atunci cand o pitzipoanca ‘non-name’ isi da jos silicoanele, nu actiunile NSA.

 4. stelly bush // 24 iunie 2015 at 17:21 // Răspunde

  Eu am avut Norton Antivirus 360 %….am avut in fiecare zii ceva….pana la urma mi a disrud computerul.La noroc ca o fost inca in garantie

 5. N-ati uitat de Panda(Spnia) … ?

 6. da,or fi avind amerricanii parerile lor,dar sefii spun ca ei de aia au fost creati sa se vire in rahat pina la nas.si deaia nu dau niciodata explicatii!

 7. nu va imbatati cu apa rece, si Kaspersky lucreaza pentru FSB ! “Ride hirbul de oala sparta” !

 8. Of,Of,Of, Mai oameni buni toate sistemele sint in legatura cu Microsoft care prin trucul “update” iti copie tot ce ai in computer. Bitdifender este foarte cunoscut ca fiind unul dintre cele mai tari sisteme care a furnizat datele la NSA din prima instalare. De aceea a si fost impins ca unul “The Best”.Primul lucru care il face “the best” iti inventariaza si transmite datele si documentele din computerul tau la NSA sau GCHQ care este acelasi lucru.Britanici au aprobat folosirea lui (GCHQ)de catre americani pe o perioada de 10-15 ani in schimbul finantari proiectului de catre americani.
  TOT CE ESTE IN LEGATURA CU CRIMINALUL BILL GATES ESTE IN LEGATURA CU TOT CE AU CREAT “WASHINGTON DC-UNITED STATES Ltd.” si serviciile lor de asa zisa securitate.—- “THE SUBJECTS OF THE CROWN””UNITED STATES CITIZENS”.
  SI NU “UNITED STATES OF AMERICA” o alta mincare de peste.
  NUMAI FOLOSITI MICROSOFT,SCHIMBATI PE APPLE SI ALTE SOFTURI,UNDE MAI AVETI O SANSA.
  SA AUZIM NUMAI DE BINE.

 9. si cand te gandesti ca majoritatea computerelor vin gata virusate “la pachet” direct pe partea de hardware 🙂 direct de la producător 🙂 ce software antivirus hahahhaahaha

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii