Noutăți

Boala Parkinson și cum poate fi ea tratată. Interviu cu profesorul Michael Fossel. VIDEO

Astăzi vom vorbi despre Parkinson. Cele 4 grupe de maladii asociate cu îmbătrînirea sunt: Accidentul Vascular Cerebral (despre care am vorbit în prima emisiune), Alzheimer (despre care am vorbit în a doua emisiune), Parkinson (despre care vom vorbi în minutele următoare), şi Ateroscleroza (despre care vom vorbi data viitoare). Ca un prolog la ceea ce vom discuta în minutele următoare, citez o scurtă prezentare de pe Wikipedia, care conturează bazele de înţelegere a maladiei Parkinson:

“Boala Parkinson este o boală degenerativă ce survine în urma distrugerii lente şi progresive a neuronilor. Întrucât zona afectată joacă un rol important în controlul mişcărilor, pacienţii prezintă gesturi rigide, sacadate şi incontrolabile, tremor şi instabilitate posturală. Tulburările legate de boala Parkinson apar cel mai adesea între 50 şi 70 ani; vârsta medie de apariţie a bolii este de 57 ani. La început, simptomele pot fi confundate cu procesul normal de îmbătrânire, dar pe măsura agravării acestora, diagnosticul devine evident. În momentul manifestării primelor simptome, se crede că între 60% şi 80% din celulele din zona de control a activităţilor motorii sunt deja distruse.

Boala Parkinson are o evoluţie progresivă, iar semnele şi simptomele se acumulează în timp. Deşi această afecţiune este potenţial invalidantă, ea evoluează lent astfel încât majoritatea pacienţilor beneficiază de numeroşi ani de viaţă activă după stabilirea diagnosticului. Mai mult, spre deosebire de alte afecţiuni neurologice grave, boala Parkinson este tratabilă. Tratamentul este medicamentos şi chirurgical dar poate consta şi în implantarea unui dispozitiv pentru stimularea creierului. La scară mondială, boala este diagnosticată la 300 000 persoane în fiecare an. Incidenţa şi prevalenţa bolii cresc odată cu vârsta. Boala Parkinson afectează 1% din persoanele cu vârsta peste 65 ani. Rareori, boala survine în copilărie sau adolescenţă. Incidenţa bolii este de 1,5 ori mai mare la bărbaţi decât la femei.”

Cu siguranţă medicina viitorului va rezolva problema acestei boli şi sunt optimist. Eu cred că vom asista la surprize uimitoare iar acum vă invit să vizionaţi partea a treia din interviul cu profesorul Michael Fossel, înregistrat la data de 21 iunie 2017 în care vom vorbi detaliat despre boala Parkinson.

Cristian Mureșanu, TVR Cluj


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii