Noutăți

Bizarele ritualuri funerare ținute pe o insulă din Indonezia. Nu ți-ai fi putut imagina așa ceva!!! Locul este a două destinație turistică a țării după Bali

Înainte de 1970 nimeni nu auzise de Toraja, un grup de indigeni din Sulawesi, Indonezia. Aceștia au intrat în atenția opiniei publice după ce Național Geographic a făcut un documentar despre unul din ritualurile funerare desfășurate aici. Anul următor, 12.000 de turiști vizitează zona pentru a vedea cu proprii lor ochi neobișnuitele tradiții. Cea mai mare parte a populației Toraja este creștină, însă aici mai mult decât în oricare alt loc din Indonezia se pot vedea influențele animiste care au prins rădăcini sub influența misionarilor olandezi.

Toraja este renumit pentru ritualurile funerare elaborate, mormintele săpate în stâncă sau suspendate pe fețele abrupte ale munților și mai ales pentru casele lor în formă de barca, care în limba locală se numesc tongkonan.

Riturile funerare sunt evenimente sociale importante la care participa sute de oameni și care durează mai multe zile. Oamenii consideră moartea o etapă mai lungă care necesită timp și răbdare. Sufletul unui muritor începe o călătorie către Puya, tărâmul sufletelor, doar în momentul în care se desfășoară toate ritualurile cunoscute sub numele de Râmbu Soloq.

tana-toraja-burials-52 tana-toraja-burials-46 tana-toraja-burials-66

Ceremoniile nu au loc imediat după moarte, din lipsa fondurilor sau a timpului pentru a aduna toată comunitatea. Aceste ritualuri au loc după câteva săptămâni, luni sau uneori ani. În acest timp, defunctul nu este îngropat, ci îmbălsămat și ținut într-o cameră tradițională sub același acoperiș cu familia sa. Până la efectuarea ceremoniilor funerare, persoana nu este considerată a fii cu adevărat decedată…

Ceremoniile presupun chiar sacrificarea câtorva zeci de bivoli și porci, precum și mai multe dansuri ritualice. Cu cât a fost mai puternică persoana în cadrul grupului, cu atât mai multi bivoli sunt sacrificați în cinstea sa. Ritualurile din Tana Toraja atrag anual mii de turiști și antropologi din întreaga lume. Din 1984, Tana Toraja a fost numită ca fiind cea de-a doua destinație turistică după Bali de către Ministerul Turismului din Indonezia.

tana-toraja-burials-82 tana-toraja-burials-102 tana-toraja-burials-25 tana-toraja-burials-35

sursa: Transition Abroad / Oddity Central / Ancient Origin

traducere și adaptare: Radu Ungureanu


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii