Noutăți

Biserica Universală: Templul tuturor religiilor a fost construit în Rusia. Oficiază cineva slujbe aici? Galerie foto

Templul tuturor religiilor este un complex arhitectural construit în apropierea orașului Staroye Arakchino, în interiorul municipiului Kazan din Rusia. Înghesuit pe un mic teren, complexul reprezintă arhitectura religioasă a celor mai importante 12 religii ale lumii. Există crucea creștină, semiluna musulmană, steaua lui David sau o cupolă budistă.

Cu toate acestea, în interior nu se fac ceremonii, niciun reprezentant al vreunui cult religios nedorind să săvârșească slujbe într-un asemenea loc. Astfel că singura destinație a clădirii este cea de centru cultural.

Artistul local Ildar Khanov, constructorul complexului, credea că toate religiile sunt egale, iar „templul tuturor religiilor” a fost modul său de a le aduce pe toate sub un singur acoperiș. Proiectul a început în 1992 și s-a încheiat în februarie 2013, odată cu decesul filantropului.

Absolvent al Școlii de Artă din Kazan, Ildar Khanov a fost un individ excentric care a susținut că s-a întâlnit cu Isus când avea doar trei ani. În cei patruzeci de ani de creație, Khanov a realizat peste 70 de sculpturi și piese decorative, monumentale, precum și sute de picturi. Khanov era, de asemenea, cunoscut ca fiind un vindecător, considerându-se că poate să trateze alcoolismul, dependența de droguri dar și unele boli cronice. De fapt, unul dintre foști săi pacienți întreține în prezent ineditul templu. Construcțiile au devenit un punct de reper extrem de vizitat în orașul Kazan.

temple-of-all-religions-kazan-18[2] temple-of-all-religions-kazan-7[2] temple-of-all-religions-kazan-8[2] temple-of-all-religions-kazan-2[10] temple-of-all-religions-kazan-9[2] temple-of-all-religions-kazan-6[6] temple-of-all-religions-kazan-1[2] temple-of-all-religions-kazan-17[2] temple-of-all-religions-kazan-10[2]

sursa : Russia – Lonely Planet / Tatar-inform / Kazan24

traducere și adaptare: Radu Ungureanu


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii