Noutăți

Beverly Hills şi moda impusă de designerii români!

Beverly Hills este luat cu asalt de creaţiile designerilor români! Ateliere şi studiouri de modă, aşa numitele “fashion show room” din celebrul cartier, au în spate mulți artişti români! Pe renumitul covor roşu al celor mai importante evenimente artistice şi mondene din Hollywood şi Los Angeles, se pot admira din ce în ce mai mult rochiile realizate de români.

Aura Cercel a absolvit prestigiosul institut EsMod şi și-a înfiinţat o casă de modă în Los Angeles.

1473474.1-aura-cercel1“Când am împlinit 20 de ani, am tras aer în piept şi am plecat singură la Paris (cu trenul, evident, neavând bani de avion), într-o lume pe care nu o ştiam decât din filme, cărţi şi reviste, dar oarecum familiară… era Lumea de Vis din Garderoba Copilăriei. Desigur că aici nu mă aştepta, spre surprinderea mea de atunci, Karl Lagerfeld în gară, şi nu posedam decât  400 de dolari şi adresa unei persoane de bună credinţă, căreia îi mulţumesc şi acum. După ceva experienţă m-am dezmeticit un pic şi m-am înscris la EsMod, unde mi-am format şi şlefuit gustul şi stilul, pe parcursul a doi ani în care am studiat Modă şi Design Interior.

Într-o sinteză a esenţelor, în care oamenii pot pune la un loc TOT ce au dobândit mai bun de la generaţiile anterioare, privesc la o viaţă în care am avut şansa să-mi găsesc rapid drumul identificându-mi talentul şi limitele spre ceea ce reprezintă, pentru mine, dovada aptitudinilor mele de femeie de afaceri şi designer. Principala provocare în momentul de faţă este dată de cifra afacerilor – cu tot ce reprezintă ea.” declara designerul in 2014 intr-un interviu acordat revistei Luxury.

Ajunsă în Statele Unite, Aura a creat un brand nou, al cărui nume să exprime eleganţa. Astfel s-a născut “Eva Culture”, o linie de modă dedicată femeilor de toate vârstele, de toate măsurile, haine menite să fie purtate cu drag. Pe lânga rochii de seară, Aura Cercel creează şi accesorii. Printre celebrităţile care i-au purtat creaţiile de-a lungul timpului se numără Hillary Duff, Mischa Barton, Jessica Simpson, Halle Berry, Mena Suvary, Pink, Miley Cyrus, Rihanna, Jessica Biel.

112984-v5Amber Heard şi Anna O’Reilley îmbrăcate în creaţiile Aurei Cercel

1334190228sarbu-lorena-designerLorena Sârbu este stabilită la Hollywood. Creaţiile sale au din ce în ce mai mult succes la Los Angeles, nenumărate actriţe, cântăreţe şi alte personalităţi de renume internaţional alegând să poarte rochiile şi bluzele sale.

A studiat la “Academia de tehnologie şi design din Chicago”, continuând la “Fashion Institute of Design and Merchandising” din Los Angeles. S-a lansat în industria modei în 2009 prin participarea la salonul de modă de la New York, unde îsi avea studioul la data respectivă. În 2013 îşi mută studioul şi atelierul de creaţie la Los Angeles începând să-şi impună creaţiile pe covorul roşu.

Carrie-Underwood-celeb-468x705-horzCarrie Underwood şi Jennifer Hudson purtând creaţiile Lorenei Sârbu

Maria Lucia Hohan este o creatoare de modă care a reuşit să depăşească graniţele ţării, creaţiile sale cucerind celebrităţile holywoodiene. Şi-a luat diploma în design textil de la renumitul Institut Superior des Arts Apliquees de la Paris, după care s-a mutat la Milano, unde a lucrat la Krizia, sub îndrumarea Miucciei Mandelli.

Maria-Lucia-Hohan“Deşi am avut norocul de a lucra pentru branduri cunoscute, mi-am dorit enorm de mult să creez propria marcă. Am visat să creez propriul meu univers, propriul brand şi am fost întotdeauna convinsă că pot face asta şi din România. În plus, din cele mai pragmatice motive din lume, era mult mai plauzibil să încep aici (Milano), unde costurile infiinţării unui atelier erau semnificativ mai mici”, mărturisea Maria, într-un interviu acordat Income Magazine. Unele dintre cele mai răsunătoare nume au apărut pe covorul roșu într-o creație a designer-ului român. Jannifer Lopez, Selena Gomez, Kristin Cavallari, Sharon Osbourne, Nicole Scherzinger, Demi Lovato si Jennifer Hudson sunt doar câteva dintre cele care au ales rochiile designer-ului român.

“În 2010, filmul ‘Black Swan’, cu Natalie Portman şi Mila Kunis a creat un adevărat trend în moda internaţională, ţinutele inspirate de lumea baletului fiind la mare căutare. Iar atunci când editorii de fashion de la marile publicaţii internaţionale au început să caute colecţii de modă pe care să le folosească în pictoriale, creaţiile Mariei Lucia Hohan, feminine, diafane şi rafinate s-au potrivit perfect în cadru.” (perfecte.ro)

janniferJennifer Lopez purtând o creaţie a designer-ului Maria Lucia Hohan

maria-lucia-hohan-designerul-care-a-dus-moda-romaneasca-pe-covorul-rosu-din-cetatea-filmului_11Katherine Marie Heigl purtând o creaţie a designer-ului Maria Lucia Hohan

reportaj de Mădălina Corina Diaconu

surse: hollywoodlife.com, www.hollywoodreporter.com, perfecte.ro, Income Magazine,


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii