Noutăți

BBC: Locul unde copiilor de sex feminin le cresc penisuri la pubertate…

O mică regiune din Republica Dominicană a uimit o lume întreagă după ce un cercetător britanic a descoperit faptul că aici, unii copii se nasc fetițe și mai apoi, când ajung la vârsta pubertății, se transformă în băieței, începând să le crească organe genitale masculine.

Așezarea Salinas a fost descoperită încă din anul1970, iar după numeroase teste efectuate de-a lungul timpului, s-a ajuns la concluzia 2% din populația zonei suferă de această anomalie, ce pare a fi cauzată de lipsa unei enzime în timpul sarcinii. Copiii născuți astfel poartă numele de „Guevedoces” (penis la 12 ani)

Veniți în zonă pentru un documentar, reporterii BBC l-au întâlnit pe Johnny, un copil ce a venit pe lume ca fetiță iar acum, ajuns la vârsta de 24 de ani, este bărbat. Susține că, la naștere, medicii nu i-au putut spune mamei ce sex are copilul; părea a fi fetiță. Astfel, Johnny a primit numele de Felicita și își amintește că mergea la școală într-o rochie roșie mai tot timpul, deși el spune că nu a fost niciodată fericit să se îmbrace astfel și se uita mereu la băieți cum aleargă sau joacă fotbal.

Organele masculine se formează de regulă până în a 8-a săptămână de sarcină, însă dacă hormonul dihidrotestosteron lipsește, copiii se nasc femei și li se formează organele genitale masculine când testosteronul din organism crește. DHT este de asemenea important și în apariția altor caracteristici atribuite în general bărbaților, precum creșterea părului facial și corporal și îngroșarea vocii. DHT joacǎ un rol și in apetitul sexual precum și în dezvoltarea țesutului muscular specific masculin.

În ceea ce-l privește pe Johnny, deși a dezvoltat organele genitale masculine în mod corect, încă nu s-a adaptat la noul mod de viață, susține că este privit cu suspiciuni de fetele pe care le cunoaște și încă mai caută pe cineva care să-l accepte așa cum e: “Aș vrea să găsesc pe cineva care să se căsătorească cu mine și să aibă copii, o parteneră care să stea cu mine și la bine și la rău”, a mărturisit acesta pentru BBC.

Medicii nu își pot încă explica de ce doar în această regiune există o concentrație atât de mare de astfel de cazuri neobișnuite.

sursa: bbc.com


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii