Noutăți

Avionul Solar Impulse 2 continuă înconjurul lumii

“Scopul nostru este să efectuăm primul înconjur al lumii cu un avion solar, pentru a demonstra că tehnologiile moderne și curate pot realiza imposibilul”, au declarat organizatorii proiectului. Cu toate acestea, piloții și organiztorii acestui tur aerian nu cred că într-un viitor apropiat există posibilitatea producerii unui avion solar comercial.

Avionul experimental și-a luat zborul de pe aeroportul internațional din Tulsa, SUA, aterizezând ieri pe aeroportul internațional din Dayton statul Ohio, SUA. Avionul este pilotat de Andre Borschberg, care a preluat ștafeta de la Bertrand Piccard, aflat la manetă în etapa precedentă dintre statele Arizona și Oklahoma, SUA.

Solar-Impulse-Hawaii
Zborul între Japonia și Hawaii, efectuat de pilotul Andre Borschberg în prima etapă a proiectului, a durat 118 ore, un nou record pentru un avion solar, după cel de 76 de ore realizat de Steve Fossett în 2006.

solar-impulse-2-b1
Solar Impulse 2 transportă mai multe celule solare și motoare mai puternice, printre alte îmbunătățiri față de modelele anterioare ale avioanelor solare. În martie 2015, piloții Piccard si Borschberg și-au propus să facă ocolul lumii cu acest avion, care a pleacat din Abu Dhabi, Emiratele Arabe Unite. Aeronava a fost programată să se întoarcă la Abu Dhabi în august 2015, după o călătorie de mai multe etape. Până în iunie 2015, avionul a traversat Asia, iar în iulie 2015 a finalizat cea mai lungă etapă a călătoriei sale, din Japonia până în Hawaii. Pe parcursul acestei etape, bateriile solare ale aeronavei au suferit daune care au necesitat luni de zile pentru a fi reparate. Solar Impulse 2 și-a reluat circuitul aerian la 21 aprilie 2016 ajungând în California la 23 aprilie 2016. În luna mai a continuat zborul peste statele Unite ale Americii, ajungând la Dayton, Ohio, pe 21 Mai 2016.

Programul zborurilor viitoare urmează să fie stabilit după o cercetare tehnică a motoarelor și bateriilor solare ale aeronavei.

03-09-15-Solar-Impulse-2-7
traducere și adaptare Mădălina Corina Diaconu

surse: abcnews.com, cnn

 


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii