Noutăți

Avionul cu cabina detașabilă în caz de urgență – o invenție care poate salva vieți

Poti supraviețui unui accident de avion acum„, spune inventatorul Vladimir Tatarenko.

Inginerul de aviație ucrainian Vladimir Tatarenko lucreză de 3 ani la  găsirea unei soluții în caz de accident aerian. El a inventat o cabină de avion specială, care se poate detașa în câteva secunde în caz de urgență.

Cabina poate ateriza atât pe teren cât și pe apă. Are parașute atașate la acoperiș și tuburi de cauciuc gonflabile pentru a-și păstra linia de plutire, dacă este necesar. Supraviețuirea într-un accident de avion este posibilă” a declarat Vladimir Tatarenko pentru publicația LiveLeak. În timp ce inginerii de aeronave din întreaga lume încearcă să facă avioane mai sigure, ei nu fac nimic în legătură cu factorul uman„.

detachable-cabin-plane-crash-aircraft-safety-vladimir-tatarenko-5

detachable-cabin-plane-crash-aircraft-safety-vladimir-tatarenko-6
Unii susțin că
această cabină detașabilă ar putea submina integritatea structurală a avionului. De asemenea, în cazul în care explodează avionul sau este sub un atac cu rachete, această cabină nu ar ajuta. Din păcate, piloții vor fi lăsați în urmă, în orice situație. În cele din urmă, unii oameni pun sub semnul întrebării rentabilitatea unei astfel de invenții și motivul de realizare a acesteia. Dintre milioanele de zboruri pe an, mai puțin de 500 de oameni din întreaga lume mor din cauza accidentelor de avion” a declarat Isadora Kali Anne Seney de la theguardian.com. Cu toate acestea, inventatorul a realizat un chestionar și a constatat că 95% dintre oameni ar fi dispuși să plătească mai mult pentru un astfel de sistem de siguranță.

detachable-cabin-plane-crash-aircraft-safety-vladimir-tatarenko-4traducere și adaptare Mădălina Corina Diaconu

surse: LiveLeak, boredpanda.com, dailymail, theguardian.com


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

3 Comments on Avionul cu cabina detașabilă în caz de urgență – o invenție care poate salva vieți

  1. Gindire sanatoasa de tatar…,,Trebuiesc dezvatati sa mai topaie sau sau sa-si mai faca de cap prin avion.Sunt curios daca parasutele vor mai fi de ajutor cind cosmelia o sa cada pe cotetele rumanilor…”

  2. Si pilotii?

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*