Noutăți

Automobilul viitorului?! Faraday Future FF 91 este cea mai rapidă mașină electrică – Poate ajunge la 100 km/h mai iute decât un Lamborghini

Faraday Future FF 91 este un nou automobil electric, capabil să accelereze de la 0 la 60 de mile pe oră (0 – 96,5 km/h) în doar 2,39 secunde, ceea ce îl face să fie cea mai rapidă mașină electrică. Se preconizează că automobilul Faraday Future FF 91 va fi lansat pe piață anul viitor. Deocamdată, se pot efectua pre-comenzi. Acum este expus în Las Vegas, la Consumer Electronics Show – 2017.

Deosebita capacitate de accelerare a noului autoturism este asigurată de către puterea adunată a motoarelor sale (4 la număr), de 1050 cai putere. Odată ce i-au fost încărcati acumulatorii la maximum, mașina poate străbate 700 km, până să fie necesară o nouă încărcare. Pentru o încărcare de 50% nu este nevoie decât de 4 ore și jumătate.

1

FF 91 este o mașină care poate să efectueze anumite manevre în mod autonom. De exemplu, poate să se parcheze singură. Autoturismul Faraday Future FF 91 este conceput să fie folosit fără a fi nevoie de o cheie. Își poate recunoaște stăpânul, ca un armăsar devotat, fiind înzestrat cu un sistem de recunoaștere facială. Ușile sunt dotate cu sisteme electrice de deschidere automată. Pentru evitarea avarierii ușilor, prin lovirea de obstacole în timpul deschiderii, acestea sunt prevăzute cu senzori.

Camerele de luat vederi din interiorul mașinii transmit datele către computerul de bord, care interpretează expresiile faciale și modifică ambientul în consecință – prin folosirea muzicii, modificarea temperaturii, emiterea unor parfumuri sau chiar… efectuarea unui masaj (scaunele având și această funcție).

4

Computerul de bord va memora chipurile diferiților pasageri, reținând și preferințele lor în materie de muzică, filme, temperatură ambientală, pentru următoarea ocazie în care vor urca la bord. Urmează să vedem câte dintre aceste caracteristici vor fi păstrate pentru variantele care vor fi produse în serie.

3

Autor: Tomi Tohăneanu

Sursa informații și imagini: www.carmagazine.co.uk


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

3 Comments on Automobilul viitorului?! Faraday Future FF 91 este cea mai rapidă mașină electrică – Poate ajunge la 100 km/h mai iute decât un Lamborghini

  1. Interesanta explozia asta de masini electrice performante, toate aparute dupa criza din Ucraina. Si parca nu ma mira ca si asta-i americana….

  2. cetățeanul tulburat // 11 ianuarie 2017 at 17:48 // Răspunde

    N-are treabă criza din Ucraina cu mașinile electrice 🙂
    În Ucraina și-a băgat coada Soros crezând că îi va merge cu cea nouă orânduire și a mai crezut că va pune mâna pe conducta cu gaz rusesc ce trece prin estul țării, Putin a intrat în forță că doar a declarat că nu se supune noii orânduiri, când Georgică va fi declarat Dead, împreună cu toată gașca lui de bancheri și lingăi, în Ucraina va fi pace și liniște…
    Faraday-ul se va construi/ansambla la Las Vegas.

  3. As vrea ca motorizarea acestei masini sa apara pe un model fara atitea fantezii care costa mult. De ce nucvedem unbmotor electric performant pe o masina normala sa beneficiem toti de ea? Simplu raspunde singur….

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii