Noutăți

Austria va INTERZICE PURTAREA VĂLULUI ISLAMIC în locurile publice. Legea va intra în vigoare în octombrie!

Austria adoptă reglementări care interzic vălul islamic, obligă migranții să participe la cursurile de integrare și solicitanții de azil să presteze muncă neremunerată, în folosul comunității. Parlamentarii austrieci au aprobat un proiect de lege care interzice purtarea vălului islamic în public. Măsura este văzută ca o mișcare a partidelor de guvernământ pentru a opri creșterea, în sondaje, a formațiunilor politice de extremă dreaptă și scăderea drastică a susținerii coaliției de la guvernare.

Migranții care vor avea șansa de a fi primiți în Austria vor trebui să frecventeze cursurile așa numitelor școli de integrare. Acestea vor oferi cursuri de limba germană și vor preda solicitanților de azil informații despre etica, valorile și cultura țării. Orice migrant care refuză să participe la cursuri sau la activitățile neremunerate va suferi diminuarea beneficiilor (ajutoarelor) sociale.

a

Potrivit Daily Mail, măsurile, susținute de către partidele de guvernământ, Partidul Social Democrat și Partidul Popular Austriac, a împărțit opinia publică în două tabere. În februarie, 3000 de femei au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva proiectului de lege. Partidul FPÖ, considerat de extremă dreapta, a criticat guvernul pentru că n-a mers suficient de departe cu sancțiunile, a raportat DW.

Începând cu luna octombrie, poliția va începe să aplice amenzi în valoare de 150 de euro femeilor care vor purta articole vestimentare gen burqa sau niqab în universități, instanțe sau în mijloacele de transport public.

d

 

Sursa: www.dailymail.co.uk

Autor: Tomi Tohaneanu


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii