Noutăți

Aur pentru România la scrimă, judo și dans sportiv

Anul 2016 a început cu performanțe deosebite pentru români. Pe lângă olimpicii care nu mai contenesc să cucerească cea mai înaltă treaptă a podiumului de premiere în competițiile internaționale, sportivii reușesc aceleași performanțe, unele mediatizate mai mult, altele mai puțin. Astfel de reușite merită să fie aplaudate și date ca exemplu cât mai des.

SCRIMĂ

Echipa feminină de spadă a României a câştigat medalia de aur în cadrul etapei de Cupă Mondială de la Buenos Aires (Argentina), duminică seară, după ce a învins Rusia în finală cu scorul de 45-40, anunţă Federaţia Română de Scrimă. Echipa României a avut următorul parcurs în Argentina: şaisprezecimi de finală – 45-37 cu Brazilia; sferturi de finală – 45-26 cu SUA; semifinale – 45-36 cu Estonia; finala – 45-40 cu Rusia. Echipa a fost reprezentată de: Ana Maria Popescu, Simona Gherman, Simona Pop şi Loredana Dinu. Antrenorii lotului feminin de spadă a României sunt Dan Podeanu şi George Epurescu.

În concursul individual, Simona Gherman a cucerit medalia de bronz în etapa de Cupă Mondială de la Buenos Aires.

România conduce în clasamentul Cupei Mondiale de spadă feminin pe echipe cu 352 puncte, urmată de China – 348 puncte, şi Rusia – 304 puncte. Următoarea etapă de Cupă Mondială de spadă seniori feminin va avea loc la Budapesta, în perioada 18-20 martie 2016, se anunță într-un comunicat de presă al federației.

aur-europene-spada

JUDO

Alex Bologa, sportivul român la judo pentru nevăzători, a câștigat medalia de aur la Heidelberg, în Germania. Competiția Internațională de Judo pentru Nevăzători s-a desfășurat în perioada 6-9 februarie 2016. Alex Bologa a intrat în finală contra unui sportiv din Spania și a câștigat medalia de aur, informează Comitetul Național Paralimpic.

11053

Loredana Ohâi, a obținut medalia de aur în cadrul primului Open European de Judo din acest an Olimpic, organizat la începutul lunii februarie în Sofia, Bulgaria. În cadrul acestei competiții, Clubul Sportiv Universitatea Cluj a fost reprezentat de trei sportivi: Loredana Ohâi, Monica Ungureanu și Ionuț Vasian. Loredana Ohâi a obținut aurul la categoria 57 de kilograme. Monica Ungureanu a participat la categoria de 48 de kilograme și s-a clasat pe locul cinci, iar sportivul Ionuț Vasian a terminat pe locul al șaptelea, la categoria de 90 de kilograme. (presalocala.com)

Loredana-Ohai-1-600x387

DANS SPORTIV

Paul Rednic și Roxana Lucaciu, pereche mixtă de la cluburile Rus Team Baia Mare și Magnum Team Timișoara, au obținut locul 1 la Open Youth Standard, în cadrul Dance Sport Cup 2016, competiție desfășurată la Madrid, pe parcursul a trei zile, 15, 16 și 17 ianuarie 2016. Această pereche se situează în prezent pe prima poziție în lista mondială, la categoria Youth Standard. Premierea sportivilor a fost oficializată de Președintele Federației Mondiale de Dans Sportiv, Carlos Freitag, notează ghidularadean.ro.

1453121173_72
surse: observatorul.ro, ghidularadean.ro, gsp.ro, presalocala.com


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

1 Comment on Aur pentru România la scrimă, judo și dans sportiv

  1. Felicitari frumosilor si talentatilor nostrii sportivi. MULT SUCCES!

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii