Noutăți

Au fost descoperite resturile fosile ale unui dinozaur care semăna izbitor cu… o pasăre. Dinozaurul-pasăre avea trupul acoperit cu pene!

O nou descoperită specie de dinozaur, al cărui aspect era foarte asemănător înfățișării unei păsări obișnuite, datorită corpului acoperit cu pene, constituie, de pare, unul dintre strămoșii cei mai timpurii ai actualelor păsări (speciile din clasa Aves). Creatura avea un metru lungime și trăia într-un climat de tip temperat. Membrele sale anterioare și posterioare erau partial acoperite cu pene iar coada sa era similară cu a unui Archaeopteryx. S-a constatat că dinozaurul-pasăre popula o parte din Terra cu aproximativ 125 de milioane de ani în urmă. Specia nou descoperită a fost numită de către oamenii de știință Jianianhualong tengi.

c

Descoperirea acestui strămoș extrem de vechi al actualelor specii de păsări ajută, susțin oamenii de știință, într-o măsură foarte mare la reconstituirea traseului evoluționist al speciilor ce aparțin clasei Aves (ce include toate păsările și este divizată în subclasele Saurure și Ornithurae).

e

Cei care au realizat importanta descoperire sunt membri ai unei echipe internaționale de paleontologi, aflați sub coordonarea Universității din Hong Kong. Resturile fosilizate au fost scoase la iveală în Baicai Gou, provincia Liaoning, locația fiind vestită și pentru alte descoperiri la fel de fascinante.

b

a

Autor: Tomi Tohaneanu

Surse: nationalgeographic.com, dailymail.co.uk


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii