Noutăți

Atenție! Sarea de mare din întreaga lume este contaminată cu plastic

Sarea de mare din întreaga lume a fost contaminată de poluarea plastică, sporind temerilor experților că plasticul devine omniprezent în mediul înconjurător și că își găsește drum în corpul nostru prin intermediul sării pe care o consumăm zilnic. Cei de la The Guardian notează că în Marea Britanie, Franța și Spania, precum și în China sau SUA s-au găsit particule mici de plastic în sarea marină.

Potrivit Organizației Națiunilor Unite, până la 12,7 milioane de tone de material plastic intră în oceanele lumii în fiecare an. Pentru a înțelege ce înseamnă asta, imaginați-vă că în fiecare minut camion plin cu deșeuri din plastic este deversat în oceanele lumii.

“Materialele din plastic sunt omniprezente: în aer, apă, fructele de mare pe care le consumăm, berea pe care o bem, sarea pe care o folosim – plasticul este peste tot”, a declarat Sherri Mason, profesor la Universitatea de Stat din New York.

Mason a colaborat cu cercetătorii de la Universitatea din Minnesota pentru a examina microplasticele din sare, bere şi apa potabilă. Cercetătorii au analizat 12 tipuri diferite de sare, inclusiv 10 tipuri de sare de mare, cumpărate de la magazinele alimentare din SUA și din întreaga lume. Potrivit cercetărilor, americanii ar putea ingera peste 660 de particule de plastic în fiecare an, dacă vor urma recomandările oficialilor din domeniul sănătăţii să mănânce câte 2,3 grame de sare pe zi. Cu toate acestea, majoritatea americanilor ar putea înghiți mult mai mult, deoarece oficialii de peste ocean cred ca 90% dintre americani mănâncă mult mai multă sare, chiar prea multă.

sursa: https://www.theguardian.com/environment/2017/sep/08/sea-salt-around-world-contaminated-by-plastic-studies?utm_source=pocket&utm_medium=email&utm_campaign=pockethits
traducere și adaptare: Radu Ungureanu


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii