Noutăți

Astronomii au detectat un semnal radio misterior care provine de la o stea asemănătoarea Soarelui nostru. Ar putea fi de la o civilizație extraterestră?

Astronomii au detectat un semnal radio misterios care provine de la o stea asemănătoare Soarelui. Semnalul este emanat de steaua HD 164595, situată la aproximativ 94 de ani lumină depărtare, în constelația Hercules. Observarea acestuia a fost făcută anul trecut cu ajutorul telescopului radio rusesc Ratan-600.

Deși oamenii de știință cred că semnalul ar putea fi rezultatul unui fenomen cosmic, aceștia au cerut și părerea celor de la SETI, Search Extraterestre Intelligence, pentru o analiză mai complexă și o părere oficială.

“Nimeni nu pretinde că aceasta este opera unei civilizații extraterestre… Însă este destul de provocator. Cercetătorii de la Ratan-600 monitorizează acum în permanență steaua HD 164595”, a declarat astronomul amator și autorul mai multor cărți de specialitate, Paul Gilster.

Semnalul emis de HD 164595 este extrem de interesant datorită asemănărilor acestei stele cu Soarele. HD 164595 cântărește aproape cât astrul nostru ceresc, fiind doar cu 1% mai ușoară. Are o vechime de 4,5 miliarde de ani, o temperatură similară, și chiar o compoziție elementară aproape identică cu Soarele.

Semnalul va fi discutat la Congresul Internațional Astronautical de luna viitoare din Mexic.

sursa: sciencealert.com

traducere și adaptare: Radu Ungureanu

 


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

1 Comment on Astronomii au detectat un semnal radio misterior care provine de la o stea asemănătoarea Soarelui nostru. Ar putea fi de la o civilizație extraterestră?

  1. Daca-i “misterior” cu siguranta

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii