Noutăți

Astăzi: La Kaufland Odorheiu Secuiesc nici măcar funcționarii OPC Brașov nu au fost serviți pentru că vorbeau… ROMÂNEȘTE!!! Ce măsuri s-au luat?

Digi24.ro: Comisarii OPC Brașov au mers la Kaufland Odorheiu Secuiesc și au încercat să cumpere produse vorbind în limba română, însă au fost refuzați. Magazinul a fost amendat vineri cu suma de 10.000 de lei, după ce inspectorii au avut parte de același tratament ca în clipul care s-a viralizat pe rețelele de socializare joi.

Comisarul-șef regional Sorin Susanu a declarat pentru NewsBV că, în 2015, Kaufland Odorheiu Secuiesc a mai fost amendat cu 5.000 de lei, pentru că toate reclamele şi pliantele erau exclusiv în limba maghiară, lucru discriminatoriu pentru consumatorii români.

Susanu a precizat că sunt foarte multe probleme în zonă din cauza discriminării românilor. Chiar și OJPC Harghita a avut probleme, pentru că autoritățile locale(maghiare) i-au solicitat… să dea jos de pe fațada sediului instituției stema României.

Comisariatul Regional Braşov al ANPC s-a autosesizat în urma apariţiei pe reţelele de socializare a unui filmuleţ postat de un bărbat care susţine că a fost refuzat de o vânzătoare la Odorheiu Secuiesc, pentru că nu vorbea limba maghiară.

”După apariţia în mediul online a respectivului filmuleţ, comisarii OPC au fost în control şi au avut parte de acelaşi tratament. Au cerut produse în limba română şi nu au fost serviţi. Pentru această abatere, agentul economic a fost sancţionat astăzi (vineri – n.r.) cu suma de 10.000 de lei. Din păcate, nu este un caz singular şi au fost constatate astfel de abateri la mai mulţi agenţi economici din această zonă”, a spus comisarul-şef Sorin Susanu pentru MEDIAFAX.

Sursa: Digi24.ro

Vezi aici filmulețul care s-a viralizat de ieri:


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

5 Comments on Astăzi: La Kaufland Odorheiu Secuiesc nici măcar funcționarii OPC Brașov nu au fost serviți pentru că vorbeau… ROMÂNEȘTE!!! Ce măsuri s-au luat?

  1. mi-e dor de Patria mea !

  2. Și noi stăm că proștii și dăm like sau dislike…in loc să-i trimitem înapoi în Mongolia…Halal români !

  3. In fiecare saptamana ar trebui comisarii sa-i verifice si daca se mai intampla asta, sa-i amendeze. si atunci sigur s-ar mai schimba ceva. E ceva foarte grav ce se intampla. Nu suntem obligati sa invatam noi romanii limba oricarui emigrant, este exact invers. Daca ungurii sunt asa de rai si incapatanati, tot asa trebuie sa fim si noi in a ne apara patria. Ne vor cu orice pret Ardealul…

  4. ce nemernici! Si cabd ma gandesc ca aceste lucruri raman nepedepsite, cica, pentru ca sa nu se escaladeze situatia! E absolut inadmisibil! Vanzatoarea aceea trebuie urgent concediata si data exemplu.

  5. postati numai minciuni

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii