Noutăți

Arheologii au descoperit un templu greco-roman în mijlocul deșertului

Descoperire semnificativă făcută în Deșertul de Vest al Egiptului, într-un loc numit Al-Salam, în imediata apropiere a Oazei Siwa. Aici, arheologii au dat peste rămășițele unui templu greco-roman rar, care include părți ale fundației sale, intrarea principală și curtea din față. Săpăturile au scos deja la suprafață mai multe monede, obiecte de ceramică și sculpturi unicat.

“Ceea ce este uimitor este că nu auziți în fiecare zi de noi temple găsite în Egipt. Această descoperire face mai multă lumină asupra istoriei lui Siwa Oasis. În timp ce Egiptul a intrat sub dominația elenistică și apoi romană, arhitectura și credințele vechiului Egipt au rămas foarte vii, iar influențele tradiționale și cele noi pot fi văzute în clădirile acelor vremuri – inclusiv în templul din Al-Salam”, a declarat arheologul Elaina Zachos pentru National Geographic.

Oasisul Siwa este una dintre cele mai izolate așezări egiptene. Se află între depresiunea Qattara și Marea Sand a Egiptului, la aproximativ 560 km vest de Cairo. Cronologia istorică a oazei nu este atât de clară, dar se crede că oamenii au locuit acolo de cel puțin 10.000 de ani. Acest nou templu descoperit are o vechime de aproximativ 2.000 de ani, și cel mai probabil a fost folosit ca loc de comerț, de socializare, dar și pentru organizarea de evenimente religioase. Din păcate, foarte puține ruine ale acestei perioade s-au conservat, ceea ce face ca descoperirea să fie cu atât mai interesantă.

Este de așteptat ca lucrările la acest sit să dureze cel puțin un an de zile, astfel încât mai avem de așteptat pentru a vedea și restul artefactelor care ar putea ieși din nisipul în care au fost îngropate. Descoperirea le-ar putea oferi experților mai multe indicii cu privire la activitățile din Siwa Oasis în acea perioadă, precum și despre modul în care conducătorii străini s-au integrat în aceste locuri aspre, sau numărul de oameni care locuiau aici.

01-temple-01_1024 01-temple-03 01-temple-02

sursa: https://www.sciencealert.com/rare-greco-roman-temple-ruins-uncovered-in-egypt

Traducerea și adaptarea: Radu Ungureanu


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii