Noutăți

Arestarea extremiștilor maghiari anunță unirea Basarabiei cu România? Care sunt jocurile geostrategice?

 •  
 •  
 •  

Cu toții am fost surprinși în ultima lună de acțiunile DIICOT împotriva extremismului maghiar, acțiuni care au dus la arestarea a doi lideri ai grupării “64 de Comitate”, acuzați de terorism. În același timp, tot în această perioadă au fost trimiși în judecată alți doi maghiari – Csibi Barna, ciumpalacul extremist care l-a spânzurat ritualic pe Avram Iancu, și liderul unei formații rock cu mesaje anti-românești…

Spun că am fost surprinși pentru că acțiunile extremiste ale unor maghiari sunt cunoscute de peste 20 de ani și nimeni nu le-a făcut nimic. Ba, mai mult, autoritățile s-au prefăcut că nu există și au pupat UDMR-ul în fund cu orice ocazie. De ce acum e altfel? – Pentru că avem un context internațional diferit, iar României I S-A DAT VOIE să își facă ordine în ogradă! Nu din umanism, ci pentru a fi mai de folos unor interese geostrategice foarte mari care presupun ca țara noastră să fie puternică și stabilă. Tot din această perspectivă ar trebui pivite și acțiunile DNA care decimează clasa politică… Asta înseamnă că, paradoxal, pentru noi există o fereastră de oportunitate pe care, dacă o folosim cum trebuie, ne vom putea dezvolta rapid.

Privind contextul internațional în care ne găsim trebuie să recunoaștem că suntem între ciocan și nicovală. Pe de o parte, Rusia (respectiv Imperiul Țarist și apoi Uniunea Sovietică) s-a dovedit de 200 de ani unul dintre principalii noștri dușmani – ne-a jefuit de resurse, ne-a furat teritorii, ne-a ucis elitele, a făcut tot posibilul să ne distrugă identitatea. Oricât de creștin ortodoxă se pretinte astăzi, până când nu își ia mâinile de pe Basarabia, nu ne returnează întregul tezaur și nu recunoșate public toate măgăriile pe care le-a făcut împotriva românilor, nu putem avea încredere în ea. Pe de altă parte SUA, principalul aliat al României, este preocupată să se folosească de noi ca tampon în fața Rusiei și desigur, vrea să pună mâna pe resursele noastre. Pe multe a și pus… Cu alte cuvinte, oricum ar da-o, românii nu pot să-și folosească la maxim resursele în propriul interes și nu se pot dezvolta cum ar vrea pentru că alții, mai puternici, fac regulile jocului.

Și totuși, în acest moment există o fereastră de oportunitate care ne va permite să ne dezvoltăm până la un punct, să ne facem ordine în țară și să aducem Basarabia acasă… Iar în acest context, decapitarea extremismului maghiar pregătește și anunță unirea Basarabiei cu România! Haideți să vedem de ce…

Poate ați observat că ori de câte ori s-a pus mai serios problema unirii Basarabiei cu România, în așa-zisul ținut secuiesc apăreau acțiuni destabilizatoare ca un avertisment ce ne spunea: dacă faceți unirea, o să pierdeți Transilvania, lucru care arăta înțelegerile care existau și există încă între Rusia și Ungaria. Teama pierderii Transilvaniei a blocat mereu acțiunile ferme realizate în vederea unirii. Mai mult decât atât, nu ne-am putut atinge de extremiștii maghiari, din aceleași motive – riscam destabilizarea țării, în regia Rusiei și Ungariei.

Ce s-a schimbat astăzi? E vorba de noul Război Rece generat de intervenția americanilor în destabilizarea Ucrainei și apoi de intervenția Rusiei și ocuparea Crimeii, iar mai recent, de intrarea Rusiei în Siria și sprijinirea lui Al-Assad împotriva intereselor americane care vor să-l îl dea jos pe președintele sirian…

Asta face ca americanii să aibă nevoie de o Românie puternică și stabilă, pentru a-i sluji mai bine interesele la granița cu Ursul Rusesc. Iar o Românie puternică și stabilă presupune eradicarea corupției (în special a celei care face servicii Rusiei) – așadar undă verde pentru DNA, eliminarea factorilor de destabilizare etnică internă, pentru a pregăti terenul unirii cu Basarabia – așadar undă verde pentru DIICOT împotriva extremismului maghiar, creștere economică reală pentru a susține mai bine efortul militar în parteneriatul cu NATO – așadar mai multe investiții străine dar și o dezvoltare a afacerilor românești. Peste toate, sentimentul meu este că acest context va fi favorabil și pentru demolarea unei părți din falsurilor istorice care ne otrăvesc trecutul.

În ceea ce privește unirea Basarabiei cu România, o confirmare a acestor concluzii este dată de agenția americană Stratfor, condusă de George Friedman, care vorbește în aceste zile cât se poate de direct despre această posibilitate dar și de presa europeană (vezi spre exemplu ziarul german “Frankfurter Allgemeine Zeitung”) care alocă spații tot mai largi dorinței moldovenilor de a se uni cu România și care le explică restului europenilor că Basarabia este pământ românesc.

Să ne înțelegem – dacă vom fi lăsați să ne dezvoltăm și să ne unim cu Basarabia, nu este pentru că americanilor (nu mă refer la poporul american, ci la cei care îi controlează destinul) sau liderilor europeni le pasă de noi în mod special, ci pentru că în acest fel le suntem mai de folos! Indiferent de motivul lor însă, trebuie să profităm de această situație și să ne refacem țara teritorial, economic și spiritual! Astfel de oportunități nu sunt prea dese în istorie…

Daniel Roxin
http://daniel-roxin.ro/


Cunoaşte Lumea --> Prima pagină


 •  
 •  
 •  

14 Comments on Arestarea extremiștilor maghiari anunță unirea Basarabiei cu România? Care sunt jocurile geostrategice?

 1. Da vesti foarte bune, Dumnezeu iubeste Romania! , romanii sunt destepti cu toate resursele naturale intregi ori ciopirtite vor ridica tara. Vesti foarte bune aceasta fereastra.

 2. Salutari Daniel,

  Ma bucur ca ai ajuns la concluzia aceasta.
  Vorbind cu niste prieteni pe aceasta tema, acum cateva luni.. am dedus acelasi lucru.
  Sper ca acest an, sa fie anul relansarii Romaniei pe scena internationala. Sa avem un cuvant de spus in Estul Europei alatarui de Polonia.
  Numai bine!

 3. Sa fim intelesi, numai cu o Romanie identitara si crestina se va sta de vorba, cu una populationista , adica varza, preaplecata, nu …

 4. Un articol plin de miez si autentic 100%. SUBSCRIU !

 5. Numai Bunul Dumnezeu randuieste lucrurile, asa cum trebuie sa fie si cand va veni vremea !

 6. Greu de crezut că se va realiza unirea , dar nu e imposibil.Eu sunt sceptic deși îmi doresc din toată inima refacerea României Mari !

 7. Marian Nicolae // 3 ianuarie 2016 at 15:18 // Răspunde

  Draga Daniel,

  Pana la un punct este in regula, dupa care…NU mai este…..
  Multumita Federatiei Ruse mai avem inca o tara….!!!!!!
  Asa ca…povestea cu Rusia dusmanul Romaniei…NU a fost si nici nu este adevarata.

  Daca ni se va permite sa ne reintregim tara, ghici cui trebuie sa-i multumim…???

  Tot Federatiei Ruse si domnului presedinte Vladimir Putin pentru ca ne-a ajutat sa nu fim desfiintati ca si tara si sa nu fim expediati cu totii de pe teritoriul Romaniei……

  Nu ma crezi…????
  Oare de ce Cuba a devenit o asa de buna prietena cu SUA….????

  Mai cauta si vei gasi raspunsul.
  Numai bine.

 8. Nicolette Orghidan // 3 ianuarie 2016 at 19:50 // Răspunde

  Da, bun articolul! Se pare că americanii iau din mâna lui Putin (care i-a enervat atât de mult în ultimul timp!)Basarabia și-o redau celor de drept, adevăraților ei frați. Dar, oare, în toți acești ani, unde au fost? Noi…tot aici, Basarabia…tot lângă noi! Ochii n-au dorit să vadă, ori mintea să priceapă? Acum, când se observă că au loc acțiuni menite nu numai să destabilizeze o lume, dar să mai se pună și de-un război, se trece puțin la …șantaj?: „Te potolești, sau nu? Dacă nu…îți luăm „jucăria”…” Așa că…mai așteptăm, mai analizăm…

 9. Ucraina dorea sa intre in NATO.
  Dorea.
  CUM sa permiti unui stat Rusofon sa intre in NATO – cand NATO a fost creat deoarece era nevoie de o opozitie Europeana impotriva Rusiei (Comuniste) si a altor state precum URSS.

  Marea majoritate a Ofiterilor Rusi au fost de-a lungul istoriei Armatei Rusesti originari din Ucraina!!!

  Apoi – Unirea Romaniei cu Basarabia ar trebui pur si simplu facuta iar apoi sa ne gandim la micro-consecintele acestei actiuni. Basarabia poate avea pentru inca 10-15-20 de ani autonomie TOTALA.. pana isi rezolva toate problemele de sincronizare..
  Doar ca fara Presedinte. Fara Parlament.

  Problema Romania-Basarabia dpdv al NATO-UE este Transnistria.
  Rusia inca are acolo armata a 14-a.

  Rep. Moldova bu va accepta NICIODATA sa renunte la acest teritoriu. Iar Romania nu trebuie sa renunte la el fara”lupta”.

  Rusia STIE ca in cad de Unire apoi conflict Basarabia-Transnistria – Transnistria este caput.. deoarece armata Rusa NU va putea sprijini armata Transnistreana – care este aproape decimata, fara arme moderne si cu soldati “pasnici” de aproape.. 20-30 de ani.. SI foarte CORUPTI..

  Asa ca unirea ar trebui pur si simplu facuta (cu acordul SCRIS al NATO si UE) … in anul 2016.. deoarece ACUM este momentul oportun.

  2017 va fi marcat de o armata Rusa “modernizata” .. inclusiv in tinuturile ocupate din Transnistria, Georgia.. Africa.. ++

 10. 1 singur motiv exista daca se fac jocurile ca Ro sa se uneasca cu Rep M
  si anume razboiul.
  Si enervarea rusiei de a ataca prima.
  Iar suntem prostiti pe fata.

 11. Nu-mi place atitudinea asta de supus. Eu sunt stapan la mine in tara. Nu sunt de acord sa ma fac frate cu niciun drac pentru a trece puntea. De prea multe ori au facut-o inaintasii mei si a iesit prost. Vreau un popor destept, unit, cu chef de munca, sa-si exploateze singur resursele, sa dispuna cand si cum sa le foloseasca. Nu e nicio graba, nu trebuie sa le exploatam azi pe toate. vor veni destui dupa noi.
  REUNIUNEA cu moldova este doar indreptarea unui rau facut cu putin timp in urma, nu e uniune, nu e nimic politic. Oamenii trebuie sa se treseasca, sa scape de actuala oranduire politica. sistemul politic corupta este boala care ne tine in loc de secole. Tineri curati se vor trezi candva si vor pune capat prostiei in care ne balacim cu nonsalanta.
  Poporul roman are o inteligenta peste medie, sper in renasterea lui! Uniti si luminati vom intelege ca nimeni nu ne poate invinge decat prin dezbinare. Nu avem nevoie nici de NATO, nici de Rusia. Azi nu e niciun pericol de invazie externa, toate razboaiele sunt inventate si apar din interior.
  Desteapta-te, romane!

 12. Daca Germania sprijina, neconditionat, reintregirea noastra, atunci ceva sperante vor fi. Despre Basarabia revenita la Tara Mama, nu este vorba de a-i pastra o autonomie, dar este important a se reface judetele istorice. Costa, dar merita. Trebuiesc luati la shuturi adeptii regionalizarii Romaniei. Rusia se va opune, ca intotdeauna. Una dintre pretentii este pastrarea prezentei la gurile Dunarii (“Cine controleaza gurile Dunarii, are Europa la picioare” Gen. Klaushewiz). Alta pretentie este sa aiba influenta in Romania, care este cheia Balcanilor. Rusia care intotdeauna a dorit iesire la Marea Mediterana, nu va renunta niciodata la o prezenta activa in Balcani!

 13. N.Orghidan, e o naivitatesasperi de la marile puteri ca iti vrea binele si ca ar putea sa ne reintregeasca America. Nici-o speranta ! Toate actiunile romanilor pentru intemeierea statului national, au fost numai ale lor, ale romanilor, care au prins momente favorabile si le-au folosit bine. Marile puteri s-au opus intotdeauna, fiecare cu pretentiile sale. Romanii nu au castigat nimic de la marile puteri ci au pierdut: au pierdut granita de vest pe raul Tisa, au pierdut jumatate de Banat, au pierdut Transnistria (unde erau majoritari romanii!), au pierdut Valea Timocului (nici nu au pretins-o !), nu mai vorbim de pactul Ribentrop-Molotov prin care ni s-au rapit teritorii absolut romanesti si care nu ni s-au mai returnat, mai rau populatia romaneasca a fost carata in Siberia la exterminare fiind inlocuita cu alogeni din Ucraina si Galitia. Romania este singura tara inconjurata numai de romani. Fostul presedinte cu barba de tzap si ministrul de externe Adrian Severin, doi kazari, au cedat teritoriile romanesti unei Ucraine mai rea decat urss-ul. Cu Basarabia nu se poate face nimic daca nu vor basarabenii si daca nu se pun in miscare. Fara ei nu se poate face nimic. Daca ei vor, atunci trebuie sa faca ceeace au facut romanii la Alba-Iulia. Marile puteri nu vor putea face nimic, vor mai face niste proteste, niste conferinte si vor suge de la romani ceva resurse.
  Cu iredentistii maghiari, trebuie sa-i lasam sa faca prostiile care le fac: resping invatamantul in limba romana, nenoroceste tineretul care vorbind numai maghiara, eventual engleza si germana, nu vor putea sa ia serviciu in Romania si emigreaza in Ungaria si in Vest.In loc sa cultive prietenia si loialitatea, propovaduiesc numai ura si antiromanizm in speranta desarta ca ar putea face un stat in centrul Romaniei, mai nou vor toata Transilvania autonoma, condusa bine inteles de unguri. Cata energie aruncata in desert ! Si cata indolenta la romani ! Sunt chiar romani care iau cetatenie ungureasca. Statul trebuie sa interzica dubla cetatenie. Cine e roman, sa ramana roman. Cine nu vrea sa fie roman nu are decat sa plece pe aripile vantului. Fiecarui om sa i se dea libertatea lui pe care si-o inchipuie ca trebuie sa o aiba. Prea ni se suie in cap niste insi de genul pocitaniei Gherman. Hai sa ne ocupam de treburi serioase. Patria si natiunea nu se cersesc, ci se impun !

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii