Noutăți

Apelul cercetătorilor ONU: renunţarea la consumul de carne pentru încetinirea încălzirii globale

Oamenii de ştiinţă ai ONU au făcut un apel pentru încetinirea încălzirii globale prin consumarea unei cantităţi mai mici de carne şi creşterea numărului alimentelor bazate pe plante.

Comisia interguvernamentală pentru modificări climatice s-a întrunit la Geneva. Raportul este o rugăminte de a scădea presiunea pe care o punem pe planetă prin creşterea continuă a consumului de resurse.

Acesta susţine că agricultura şi defrişările intensive provoacă solul să elibereze carbonul pe care anterior l-a blocat în pământ. Delegaţii care au participat la întrunire sunt oameni de ştiinţă şi reprezentanţi ai guvernelor.

În mod neoficial, unii oameni de ştiinţă afirmă că acest consum crescut de carne şi produse lactate în Occident nu poate continua.

Citește mai mult: RADOR


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

2 Comments on Apelul cercetătorilor ONU: renunţarea la consumul de carne pentru încetinirea încălzirii globale

  1. Cum ramane cu emisiile de la centralele termoelectrice, de la rafinarii si de la toate companiile ce lucreaza cu produse petroliere. Una, doua prostimea trebuie sa plateasca pentru emisiile de ordin exponential realizate de fabricile oligarhilor, dar ei scapa fara sa fie impozitati macar.
    Cand le ceri sa se opreasca iti zic ca nu exista alternative la produsele de pe piata, dar sunt atatia care au idei si le-au implementat deja, dar astia nici nu-i baga in seama, pentru ca nu e ”profitabil”!

  2. Iordache Marilena // 13 august 2019 at 16:06 // Răspunde

    Mi se pare o aberație. Altele sunt sursele de poluare, mult mai puternice. În România și în alte țări se caută gaze de șist, petrolul e la mare căutare, cărbunele tot așa. Nu am văzut planuri serioase care să vizeze folosirea energiei solare și eoliene. Plătim ca fraierii certificatelele verzi în factura de curent și…atât. Dar industria de armament și combustibilul folosit…de asta nu spune nimeni nimic ?

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii