Noutăți

Apa poate expira? De ce au termen de valabilitate sticlele de apă îmbuteliată?

Suntem în plină vară iar consumul de apă este mult mai ridicat în această perioadă. Fie că suntem acasă sau la birou, ori la o plimbare prin parc organismul nostru are nevoie de hidratare. Dacă veți alege să vă cumpărați o sticlă de apă plată rece ca gheața de la orice magazin alimentar veți observa faptul că aceasta are termen de valabilitate.

Deci, expiră apa? Răspunsul ar fi nu. Există mai multe motive pentru care sticlele de apă vin cu o dată de expirare. Apa este considerat un produs alimentar consumabil și, ca atare, este supus legilor alimentației publice care necesită date de expirare pentru toate produsele aflate în comerț.

În plus, data de expirare a apei îmbuteliate prezintă anumite avantaje pentru producător. Deși apa, în sine, nu face rău organismului, sticla din plastic în care este ținut lichidul s-ar putea degrada în timp iar substanțele din plastic să intre în apă. 

Dacă consumatorii reclamă la protecția consumatorului faptul că apa îmbuteliată are un gust de stătut, atunci companiile ar putea avea probleme dacă nu au inscripționate aceste date de expirare. Totuși de cele mai multe ori nu faptul că aceste ape îmbuteliate expiră le face rele al gust, ci procesele de fabricație în sine; în timpul procesului de îmbuteliere pot apărea erori ori apa să fie contaminată cu tot felul de substanțe înainte de a ajunge în sticle.

sursa: https://www.livescience.com/32636-why-do-bottles-of-water-have-expiration-dates-.html

traducere și adaptare: Radu Ungureanu


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

1 Comment on Apa poate expira? De ce au termen de valabilitate sticlele de apă îmbuteliată?

  1. Se imbuteliaza apa de baut nu apa distilata(moarta).Pe linga unele componente,minerale,mai are o componenta microbiologica in limite acceptate.(se pare,necesara!)Este posibil, ca dupa un timp proprietatile fizice si organoleptice sa se modifice.La fel in cazul produselor uscate si afumate,noi le pastram, uneori, multa vreme,dar nu mai au acelasi aspect si gust.Nu inseamna ca nu sunt bune.Termenul de valabilitate garanteaza ca, in acea perioada, proprietatile produselor sunt conforme cu reteta.

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii