Noutăți

Apa are memorie. Specialiștii spun că este posibil să se afle originea vieții, citindu-i memoria. VIDEO

Cercetători de la Institutul Aerospace de la Universitatea din Stuttgart, Germania, sprijină teoria că apa are memorie. Aceasta își păstrează o amprentă de la momentul la care fost expusă. În acest videoclip scurt de la Oasis HD Canal, se arată experimente cu forme de memorie a apei.

Este apa un simplu lichid – e adevărat, indispensabil vieții – sau e mult mai mult? O serie de cercetători sunt convinși, în urma experimentelor științifice, că apa este capabilă să aibă “memorie”, să poată stoca informații, chiar foarte vechi, și să le și recupereze. Posibilele aplicații sunt nenumărate și pot conduce la descoperirea originii vieții pe planeta noastră. Cercetările sunt la început dar se arată deosebit de promițătoare…

Traducerea și adaptarea: Mădălina Diaconu

lifebuzz.com, oasishd.ca


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

5 Comments on Apa are memorie. Specialiștii spun că este posibil să se afle originea vieții, citindu-i memoria. VIDEO

 1. Tot ce este Atom are memorie, nu numai apa.

 2. important este sa ai tehnica de laborator si multa imaginatie si capacitate de asamblare in imaginatie, pentru a sti mai departe, ce trebuie si cum trebuie sa construiesti din cele necesare in complementarea tehnici de laborator.
  Iar apoi cu o tehnologie complecta pentru o disciplina anume de descoperit cite ceva, poate sa descopere si copii.
  Problema este ca se pierde din capacitatea de creativitate a acelor copii. care din ce in ce mai mult asteapta noi si noi dispozitive pentru a face si alte descoperiri

 3. …nu orice atom si nu in orice conditii!De mai de mult am inceput sa cred ca Berzelius avea dreptate.Probabil nu avea suficiente cuvinte la vremea aceea…saaauuu…sau!Da!,,Nu este chin mai cumplit decit chinul cuvintului”.

 4. Dai Atomului ce ii trebuie si spune el singur tot ce poate, si mai dai si peste puterea lui.
  Evident ca, in ai da ce ii trebuie, la ficare specie de atomi, difera cele necesare, de la specie la specie.

 5. Da.Sunt sabloane!Dar nu toate sabloanele sunt vii!De aceea l-am amintit pe Berzelius.Este vorba de ,,energiile” provenite din ,,zona vie” sau altfel spus,acele ,,energii”capabile sa creeze sabloanele in care sa apara viata si sabloanele evolutiei.Citeste Solaris!Vei intelege mai usor.Si …iata ca tot Murphy are dreptate!,,Cercetarea este ceea ce faci cind nu sti ce cauti…sau ceea ce cauti cind nu stii ce faci”!!!!

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii